Γιορτές με χιόνι και κρύο ή με μαγιό, ηλιοθεραπεία και εξερευνήσεις άγνωστων προορισμών; Εμείς με τη βοήθεια του Ταξιδιωτικού Γραφείου, Filippis Tours, συγκεντρώσαμε ιδέες και προτάσεις για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εγκαίρως!

Κλασσικές Γιορτές: Χιόνια, έλατα και strudel

Πράγα: Είναι μάλλον αδύνατο να σκεφτούμε ιδανικότερο προορισμό για τι γιορτές από μια «πόλη των χιλίων πύργων». Η ούτως ή άλλως παραμυθένια Πράγα την περίοδο των γιορτών γίνεται απλώς μαγική –τόσο που μπορεί και να μην προσέξετε ότι βουλιάζει από κόσμο.

Παρίσι: Η πόλη του φωτός φοράει τα καλά της ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου και γίνεται, με τον εορταστικό στολισμό της, ακόμη πιο φαντασμαγορική. Ρομαντικές βόλτες στις όχθες του Σηκουάνα, sightseeing στην Αψίδα του θριάμβου, την Όπερα, την Παναγία των Παρισίων, το Λούβρο, την Πλας ντε λα Κονκόρτ, το Καρτιέ Λατέν, το Πάνθεον και την πλατεία Βαστίλης, αρωματικός καφές και ζεστά κρουασάν με φόντο τα εκατομμύρια φωτάκια του Πύργου του Άιφελ, Christmas parties με αγαπημένους ήρωες στη Disneyland και ρεβεγιόν στα παγκοσμίως φημισμένα παρισινά καμπαρέ θα κάνουν τις φετινές γιορτές σας μία αξέχαστη εμπειρία.

Βουδαπέστη: Η πόλη που πολλοί χαρακτηρίζουν «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης» τις γιορτές πλημμυρίζει από τη μυρωδιά των παραδοσιακών γλυκών, δονείται στους ρυθμούς του βαλς και χρωματίζεται από τις χριστουγεννιάτικες αγορές που ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της. Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγ. Ματία, ο Πύργος των Ψαράδων, η πλατεία Ηρώων, το μεγαλοπρεπές κοινοβούλιο, ο λόφος Γκέλερτ με τη μοναδική θέα καθώς και το νησί της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Βιέννη: Ο κλασσικότερος των κλασσικών προορισμών δεν χάνει ποτέ το αυθεντικό εορταστικό του χρώμα. Από τη μυρωδιά των φρεσκοψημένων strudel, τη μελωδία του βιεννέζικου βαλς και τα επιβλητικά αξιοθέατα όπως η Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και το Κοινοβούλιο ολόκληρη η πόλη μοιάζει να ζει και να αναπνέει για αυτήν ακριβώς τη στιγμή του χρόνου.

Ελβετία: Χιονισμένες Άλπεις για τους φανατικούς σκιέρ, ζεστά, χλιδάτα σαλέ για τους κοσμικούς, γραφικά χωριουδάκια δίπλα σε κρυστάλλινες λίμνες για τους ρομαντικούς. Η Ελβετία έχει κάτι για όλους και, βέβαια, το ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό που οι περισσότεροι έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας με το χιόνι και φυσικά, τις σοκολάτες.

Εξωτικά Χριστούγεννα: Ο Αϊ-Βασίλης πάει παραλία!

Κούβα: Βουτιές σε καταγάλανα, ζεστά νερά, εξερευνήσεις σε ιστορικές πόλεις και μνημεία και φυσιολατρικές εξορμήσεις σε καταπράσινα εθνικά πάρκα. Ποιος είπε ότι οι γιορτές πρέπει ντε και καλά να είναι με χιόνι;

Ταϊλάνδη: Ειδυλλιακές ακτές με εξωτικά τιρκουάζ νερά, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, μεγαλοπρεπείς βουδιστικοί ναοί, έντονη νυχτερινή ζωή, εξαιρετική ασιατική κουζίνα, φιλόξενοι κάτοικοι και θετική ενέργεια – μέρος της τοπικής κουλτούρας και χαμηλό κόστος έχουν καταστήσει την Ταϊλάνδη αγαπημένο εξωτικό προορισμό των Ελλήνων. Η περίοδος των Χριστουγέννων θεωρείται ιδανική!

Μπαλί: Αν έπρεπε να δώσουμε σε ένα μόνο μέρος του κόσμου τον τίτλο του εξωτικού, αυτό θα ήταν το Μπαλί. Με παράδοση ριζωμένη στους αιώνες, χαλαρό τρόπο ζωής που θυμίζει Καραϊβική, κρυστάλλινη θάλασσα, μοναδικά φυσικά τοπία, υπέροχη κουζίνα και έντονο φολκλόρ, το δημοφιλέστερο από τα νησιά της Ινδονησίας είναι ένας μικρός, επίγειος παράδεισος που θα σας κάνει να ξεχάσετε ποια ακριβώς περίοδο του χρόνου διανύουμε.

Τυνησία: Με Ιστορία 3000 και πλέον χρόνων, επιρροές από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς, ανατολίτικη κουλτούρα που συνυπάρχει αρμονικά με τους ”δυτικούς” ρυθμούς ανάπτυξης και την ανερχόμενη τουριστική βιομηχανία, η Τυνησία αποτελεί έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες προορισμούς –τόσο από πολιτισμικής όσο και από καθαρά “τουριστικής” άποψης.

Αν πάλι τέλος, είστε από εκείνους που υποστηρίζουν πως ομορφιές σαν τις δικές μας, εδώ τις ντόπιες τις ελληνικές, δεν έχει, τότε δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με το Filippis Tours και να ενημερωθείτε για τα πλούσια σε προτάσεις και πλέον οικονομικά, πακέτα εκδρομών του!

Ακτή Τζελέπη 3, Πειραιάς

T: 2104133417

www.filippistours.gr

FB: Filippis Tours