Αυτό που για εμάς φαίνεται, φθαρμένο, παλιό, out of fashion, μικρό ή κακόγουστο, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι πανέμορφο και είδος πρώτης ανάγκης. Γιατί να πετάξουμε τα παλιά ρούχα μας στα σκουπίδια και να μην τα χαρίσουμε σε ανθρώπους που πραγματικά τα χρειάζονται; Γι’αυτό και εμείς τώρα που είναι η εποχή και φρεσκάρουμε τις ντουλάπες μας βρήκαμε που μπορούμε να χαρίσουμε τα παλιά μας ρούχα, και μαζί να μοιράσουμε και λίγα χαμόγελα!

Αν πάλι σας είναι μεγάλος κόπος, τουλάχιστον αφήστε τα προσεκτικά διπλωμένα σε σακούλες δίπλα σε κάδους. Μπορεί να μην μάθετε ποτέ πού θα καταλήξουν, αλλά σίγουρα θα καταλήξουν κάπου που τα χρειάζονται!

1. Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα: Αν έχετε κόρη, μη διστάσετε να δώσετε τα παλιά της ρούχα στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιά, που έχει σκοπό την περίθαλψη των ορφανών και άπορων κοριτσιών. Το ίδρυμα βρίσκεται στην οδό Κλεισόβης 18 και το τηλέφωνό του είναι 2104515387.

2. Ίδρυμα Αστέγων Δήμου Αθηναίων: Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων δέχεται μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια από ευαισθητοποιημένους πολίτες για να καλύψει τις ανάγκες των αστέγων. Στεγάζεται στην συμβολή των οδών Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους 70. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 2105246516.

3. Στέκι Μεταναστών: Το Στέκι Μεταναστών προσφέρει ένα δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης μεταναστών και προσφυγών, με σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής τους. Όσα ρούχα δεν χρειάζεστε, μπορείτε να τα αφήνετε στα γραφεία του οργανισμού στην οδό Τσαμαδού 13-15 στην Αθήνα.

4. Χαμόγελο του παιδιού: Ευκαιρία να βοηθήσουμε τη δράση του, προσφέροντας εκεί τα παιδικά ρούχα που πια δεν κάνουν στα παιδιά. Τα γραφεία του στην Αθήνα βρίσκονται στην οδό Ζήνωνος Ελεάτου 10 στο Μαρούσι. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 210330614.

5. Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας: Το Κέντρο ιδρύθηκε το 1997 και στηρίζει τα «παιδιά του δρόμου», παιδιά που ανήκουν σε κάθε είδους μειονότητες αλλά και παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα και προβλήματα. Τα γραφεία του βρίσκονται στη οδό Αρίστωνος 6-8 και Πιερίας 5 στον Κολωνό. Στο τηλέφωνο 2105239402 μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

6. Γιατροί του Κόσμου: Οι Γιατροί του Κόσμου είναι παντού και πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Συμβάλλετε στο έργο τους, δωρίζοντας κάποια από τα ρούχα και τα παπούτσια που πλέον δεν σας χρειάζονται. Στην Αθήνα, θα βρείτε τους «Γιατρούς του Κόσμου» στην οδό Σαπφούς 12 ή στο τηλέφωνο 2103213150.