To eyeliner μας δίνει αυτά τα cat eyes που θέλουμε, αλλά δεν θα συμβαίνει το ίδιο αν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Για πολλές από εμάς, το eyeliner είναι απαραίτητο για ένα βραδινό μακιγιάζ και όχι μόνο. Η ιστορία του είναι πολύ μεγάλη και υπάρχουν γυναίκες που ήταν και είναι eyeliner icons, όπως η Brigitte Bardot και η Twiggy. Tα tutorials για την εφαρμογή του είναι άπειρα και οι κατηγορίες του πολλές. 

Τα trends με το eyeliner δίνουν και παίρνουν στο TikTok και στις εβδομάδες μόδας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μολύβι, υγρό eyeliner με ματ ή glossy αποτέλεσμα. Όποιο κι αν επιλέξεις, αν συμβαίνουν αυτά που θα σου πούμε παρακάτω, πρέπει να το πετάξεις αμέσως.

ΠΌΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΆΞΕΙΣ ΤΟ EYELINER ΣΟΥ

Όπως όλα τα καλλυντικά, έχει κι αυτό ημερομηνία λήξης. Πως μπορείς να την βρεις; Στη συσκευασία πάνω υπάρχει ένας αριθμός και ένα Μ. Ο αριθμός υποδηλώνει πόσους μήνες έχει διάρκεια από την στιγμή που θα το ανοίξεις. Επιπλέον, αν παρατηρήσεις τη μύτη του eyeliner να μην είναι όπως στην αρχή, να έχει γίνει πιο λεπτή, να έχει αλλάξει χρώμα ή να έχει στεγνώσει, τότε και πάλι θα πρέπει να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς.

Γιατί επιμένουν τόσο οι ειδικοί; Τα προϊόντα ματιών, μπορούν να αποτελέσουν πολύ εύκολα εστία βακτηρίων, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν μόλυνση. Για να αποφύγεις μια μόλυνση στα μάτια που θα σε οδηγήσει στον οφθαλμίατρο, καλό είναι να προσέχεις πολύ τι προϊόντα χρησιμοποιείς.

ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΖΩΉΣ: ΜΟΛΎΒΙ VS EYELINER

Όταν ανοίγεις και ξεκινάς τη χρήση του liner σου, θα πρέπει να σημειώνεις την ημερομηνία, ώστε να θυμηθείς πότε λήγει. Τα μολύβια, κατά μέσο όρο έχουν διάρκεια ζωής 12 μήνες. Επίσης, ειδικότερα αυτά που ξύνονται, είναι πιο καθαρά, καθώς ανανεώνονται. 

Από την άλλη, το υγρό eyeliner που έχει πινελάκι και βαζάκι, μπορεί να γίνει πιο εύκολα εστία βακτηρίων. Επιπλέον, τα υγρά eyeliners λήγουν περίπου σε 6 μήνες. 

Τέλος, για να αποφύγεις κάποια οφθαλμική αλλεργία ή μόλυνση, θα πρέπει να προσέχεις με τη χρήση του. Αν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, ή για παράδειγμα έχει παράξενη μυρωδιά, καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς. Φυσικά, καλό είναι να μην το μοιράζεσαι και με κανέναν αν θέλεις να είσαι σίγουρη.