Ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες της ροκ του 20ου αιώνα, ο David Bowie, έφυγε σαν σήμερα πριν από δυο χρόνια, χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 69 ετών. Μόλις δυο ημέρες πριν από τον θάνατό του, είχε κυκλοφορήσει ο τελευταίος του δίσκος, που οι αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone, το ανακήρυξαν ως καλύτερο δίσκο της χρονιάς.

Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1947, ως David Robert Jones, στην περιοχή Brixton του Λονδίνου, που πάντα υπήρξε κακόφημη. Το 1960, ξεκίνησε να μαθαίνει σαξόφωνο, μιας και λάτρευε την jazz. Οι μπάντες που συμμετείχε ήταν πολλές. The Kon Rads, The King Bees, The Mannish Boys, The Lower Third, τον έβαλαν στον κόσμο της μουσικής.

Λίγα χρόνια αργότερα θα γίνει γνωστός στην Βρετανία με το τραγούδι «Space Oddity», που έφτασε μέχρι το top 5 των charts. Ασχολήθηκε με τα media, τον κινηματογράφο, την ηθοποιία, τον Βουδισμό και φυσικά με την έννοια της αγάπης. Επανήλθε με το άλμπουμ που έφερε το όνομα του, μια ωδή στο Λονδίνο και στην επιρροή που είχε πάνω στον καλλιτέχνη Bowie..

Το 1972, έγινε ακόμα πιο γνωστός όταν με την παράσταση «Ziggy Stardust» στο Λονδίνο, άφησε εποχή. Η παράσταση, η ερμηνεία του αλλά και η πρώτη παρουσίαση του ανδρόγυνου alter ego του, κατάφεραν από τότε να τον εντάξουν στους αθάνατους της μουσικής και του lifestyle.

Τρία χρόνια αργότερα με το τραγούδι «Fame», θα κατακτήσει και τις ΗΠΑ, ανεβαίνοντας στο no.1 των charts. Ήταν τόσο σίγουρος για τον εαυτό του, που μπορούσε να δοκιμάζει διάφορα πράγματα και στην μουσική και στην εμφάνισή του, έχοντας πάντα την αποδοχή του κοινού. Το ίδιο και στην σeξουαλική του ζωή…

Παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1970, την Mary Angella Barnett και απέκτησε έναν γιο. Όσο ήταν ακόμα παντρεμένος μαζί της δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος. Λίγα χρόνια αργότερα είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι αμφιφυλόφιλος, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι το έχω εκμεταλλευτεί πολύ καλά. Υποθέτω ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη». Το 1980 χώρισε από την Barnett και τρία χρόνια αργότερα δήλωσε: «Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ποτέ ήταν να βγω δημόσια και να πω ότι είμαι bisexual. Ήμουν πάντα ετεροφυλόφιλος». Μάλλον ο Bowie ευχαριστιόταν πολύ να «παίζει» με τον ντόρο που γινόταν γύρω από τον ίδιο και την σεξουαλικότητά του.

Το 1990 η πρώτη του γυναίκα ισχυρίστηκε πως είχε σχέση με τον τραγουδιστή των Rolling Stones, Mick Jagger. Είπε μάλιστα πως τους έπιασε γuμνούς στο κρεβάτι, αν και λίγα χρόνια αργότερα είπε ότι ναι μεν του έπιασε γuμνούς, αλλά αυτό δεν σήμαινε απαραίτητα πως είχαν και σχέση.

Το 1992, παντρεύτηκε την δεύτερη και τελευταία γυναίκα του, το μοντέλο Iman, με την οποία απέκτησε και μια κόρη το 2000.

Συνολικά στην καλλιτεχνική του καριέρα, ο David Bowie, εξέδωσε 28 προσωπικά άλμπουμ, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 20 ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές και ενέπνευσε εκατομμύρια κόσμο, μένοντας στην ιστορία της ροκ σκηνής.

«Έφυγε» πρόωρα από καρκίνο, στα 69 του χρόνια, δύο μέρες μετά τα γενέθλιά του και την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ του, «Blackstar». Ο θάνατός του βύθισε σε πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο, τους θαυμαστές του αλλά και εκείνους που δεν δήλωναν φανατικοί υποστηρικτές του. Πέρασαν δυο χρόνια, κι όμως μοιάζει σαν χθες…