Γνωρίζατε τις παρακάτω ιδιαίτερες πληροφορίες για κάποιες χώρες του κόσμου μας; Για ρίξτε μια ματιά…

#1

Οι Μαλδίβες βρίσκονται μόλις 1,8 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, που σημαίνει ότι με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την αύξηση των επιπέδων της θάλασσας, οι κάτοικοί τους έχουν κάθε λόγο να φοβούνται.

#2

Ο πιο υπέρβαρος πληθυσμός του πλανήτη φαίνεται πως βρίσκεται στο Ναουρού, τη νησιωτική δημοκρατία στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό, που παλιότερα ήταν γνωστό ως «Νησί της Χαράς».

#3

Η χώρα που καλύπτει τις περισσότερες ζώνες ώρες είναι η Γαλλία, αν συμπεριλάβουμε στα εδάφη της και τα υπερπόντια, εκτός Ευρώπης, που βρίσκονται σε όλους τους ωκεανούς πλην του Αρκτικού. Η Γαλλία καλύπτει 12 ζώνες ώρας, με τις Η.Π.Α να φτάνουν τις 11 και τη Ρωσία τις 9.

#4

Η Μογγολία με 4 ανθρώπους ανά τετραγωνικό μίλι, αποτελεί τη λιγότερο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου και άρα αυτή που έχει κάποιος τη μικρότερη πιθανότητα να «πέσει» πάνω σε κάποιον γνωστό του. Από την άλλη, το Mong Kok του Χονγκ Κονγκ έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού, με 340 χιλιάδες κατοίκους ανά τετραγωνικό μίλι.

#5

Το Μονακό είναι μικρότερο από το Central Park της Νέας Υόρκης. Αν και το Βατικανό είναι ακόμη μικρότερο, λόγω του ότι δεν έχει μόνιμους κατοίκους, το Μονακό αποτελεί το μικρότερο κατοικημένο κρατίδιο του κόσμου, μικρότερο κι από ένα πάρκο!