Σήμερα (Τετάρτη 08/09) στις 7 το απόγευμα θα φτάσει η πομπή με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη  στην πύλη Ε3 (Αγιος Διονύσιος) στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Galaxy» της ΑΝΕΚ με προορισμό τη Σούδα.

Σημειώνουμε ότι ουρές σχηματίστηκαν για δεύτερη μέρα στη Μητρόπολη Αθηνών όπου εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη. Μεταξύ αυτών και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του αξεπέραστου καλλιτέχνη και λαϊκό αγωνιστή θα συνεχιστεί και σήμερα (08/09) μέχρι τις 14.00. Στις 15.00 θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε το ΚΚΕ, για τον Μίκη Θεοδωράκη θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η λαχτάρα του κόσμου για το ύστατο «χαίρε» προκάλεσε μικρής έκτασης ένταση το απόγευμα που γρήγορα εκτονώθηκε καθώς δόθηκε ωριαία παράταση ώστε περισσότερος κόσμος να προλάβει να αποτίσει φόρο τιμής στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη.