Το πρώτο μου καλοκαιρινό φλερτ, ήταν στο Αγκίστρι…

 

Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες σας από την Αγκίστρι σαν παιδί;
Πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμα δεν υπήρχαν λιμάνια, ούτε στους Μύλους, ούτε στη Σκάλα, παρά μόνο μία μικρή προβλήτα. Όλα και όλα 50 σπίτια στο Αγκίστρι. Ήμουν μαζί με την μαμά μου και τη γιαγιά μου, γιατί είχε βρει η μητέρα μου έναν χώρο για να ασχοληθεί με τα τουριστικά. Με μία βαλίτσα λοιπόν στο χέρι γεμάτη πράγματα που είχανε φτιάξει η δυο τους και την ώρα που περνάω από το καραβάκι για να πατήσω στο Αγκίστρι ενώ προσπαθώ να περάσω στην προβλήτα, ανοίγει η βαλίτσα και όλα τα αντικείμενα μου πέφτουν στη θάλασσα! Μετά όλη την ημέρα έκανα μακροβούτια με μια μάσκα για να βρω και να βγάλω τα πράγματα! Αξέχαστη στιγμή…

Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε;
Νομίζω πρέπει να είναι το μαγικότερο νησί για παιδιά! Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος τέτοιος τόπος που να νιώθεις τέτοια ελευθερία σε συνδυασμό με την αίσθηση της ασφάλειας! Ήμουν θυμάμαι ελεύθερος από το πρωί μέχρι το βράδυ να παίζω στην θάλασσα… Ωραία θάλασσα, ωραίες παραλίες τι άλλο να θέλει ένα παιδί…;

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μαγαζί για φαγητό;
Στη Λαγουδέρα φυσικά!

Αγαπημένη παραλία;
Η Απόνησος!

Το στέκι σας για ένα cocktail το βράδυ;
Στο Sunrise.

Σε ποιο σημείο του Αγκιστρίου απολαμβάνεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα;
Μεταξύ Μύλων και Λιμενάρια, υπάρχει ένα σημείο που το μάτι σου «φεύγει» απίστευτα… Εκεί έχει το καλύτερο ηλιοβασίλεμα. Ωραίο όμως είναι και στην Απόνησο!

Ποιο σημείο του Αγκιστρίου πιστεύετε πως πρέπει να δουν όσοι το επισκέπτονται;
Την Χαλκιάδα, πρέπει να τη δεις και ας μην κάνεις μπάνιο.

Ποια στοιχεία χαρακτηρίζουν τους ντόπιους;
Ιδιαίτεροι άνθρωποι που αν βρεις τον τρόπο να τους χειριστείς, σου ανοίγουν απλόχερα την καρδιά τους και την αγκαλιά τους. Με μια ωραία δόση τρέλας!

Μια ωραία ανάμνηση από το νησί;
Το πρώτο μου κορίτσι, το κράταγα από το χέρι, το γνώρισα στο Αγκίστρι αποτελεί την πιο ωραία μου ανάμνηση! Το πρώτο μου καλοκαιρινό φλερτ!