Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα, Τετάρτη, με επανεμφάνιση αφρικανικής σκόνης από το Σάββατο και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «για σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι πολύ καλός στο σύνολο της επικράτειας και θα έχουμε ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές αραιές συννεφιές στα πιο δυτικά και νότια, χωρίς όμως οι συννεφιές αυτές να προβληματίζουν».

«Ένα ψυχρό κύμα από την κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να απασχολήσει και τη χώρα μας ιδιαίτερα την Κυριακή και τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί μέχρι το Πάσχα οπότε και θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες» είπε ο μετεωρολόγος του OPEN.

«Την επανεμφάνισή της θα κάνει και η αφρικανική σκόνη ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια», συμπλήρωσε.

Ο καιρός για Αττική και Θεσσαλονίκη

Για την Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, «σήμερα Τετάρτη, αναμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει μέχρι και τους 23 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι».

«Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται επίσης πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια καθ’ολη τη διάρκεια της μέρας ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 20 βαθμούς κατά τις μεσημβρινές ώρες».

Αφρικανική σκόνη από το Σάββατο

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, η πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου είναι:

«Πολύ καλές καιρικές συνθήκες μέχρι και το Σάββατο, από την Κυριακή όμως την εμφάνισή τους θα κάνουν μερικές βροχές προς τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, οι οποίες θα ενταθούν κυρίως τη Μ. Δευτέρα και θα συνοδεύονται και από αφρικανική σκόνη».

«Τις επόμενες ημέρες όμως μια θερμή μάζα που θα περάσει από τη χώρα μας θα ανεβάσει τον υδράργυρο στους 27 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια της χώρας για να έχουμε ένα Πάσχα με πολύ καλό καιρό και άνοδο του υδραργύρου» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.