Με αφορμή το έργο του ποιητή της θάλασσας Νίκου Καββαδία και σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε από την πλευρά του εικαστικού την ατμόσφαιρα των στίχων του, την αίσθηση της θαλασσινής ζωής καθώς και το έντονα ανθρωπιστικό βλέμμα του προς την μοίρα των πρωταγωνιστών του,οργανώθηκε μια εικαστική έκθεση που λαμβάνει χώρα στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά,στις αίθουσες του Παλιού Ταχυδρομείου.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος ζωγράφοι, γλύπτες ,φωτογράφοι και ψηφιδογράφοι που εμπνεύσθηκαν από στίχους του ποιητή και τις αναφορές του στο «ταξίδι».

Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνεται το νέο βιβλίο του Μιχάλη Γελασάκη: «Νίκος Καββαδίας – ο αρμενιστής ποιητής» με ανέκδοτα και σπάνια ντοκουμέντα για τη ζωή και το έργο του ποιητή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ.

Νίκος Καββαδίας
Ο Νίκος Καββαδίας έζησε στον Πειραιά και υπήρξε μέλος της πνευματικής κοινότητας της πόλης,φίλος λογοτεχνών και ζωγράφων της εποχής. Θεωρούμε απόλυτα ταιριαστό το να ξανακουστούν ποιήματα του στην πόλη αυτή,εικόνες που περιέγραψε με τις λέξεις να «ζωγραφίσουν» την ατμόσφαιρα των τόπων που επισκέφθηκε,και άνθρωποι της θάλασσας να περιεργαστούν τα σύμβολα που προέρχονται από την ναυτικού ζωή του. Με αγάπη λοιπόν προς τον ναύτη ποιητή,με αγάπη προς την θάλασσα και το ταξίδι και κυρίως με αγάπη στο «Μαγικό Λιμάνι»,σας περιμένουμε να μοιραστούμε αυτήν την συγκίνηση.

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά: Φίλωνος 29
Διάρκεια έκθεσης: Από 28/01/2019 έως 03/02/2019
Ωράριο λειτουργίας: 10:00-14:00 και 17:00-20:00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες:
 21 0410 1402