Ο κακός χαμός έχει γίνει τελευταία στο διαδίκτυο σχετικά με την ακύρωση της βράβευσης του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου

Γράφει η Λιάνα Μπουκουβάλα

Συγκεκριμένα και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή με αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η Προεδρία της Δημοκρατίας επρόκειτο να τον βραβεύσει καθώς συμμετέχει εδώ και χρόνια σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες, και τώρα είναι συντονιστής του «Mare Ionio». Να τονίσουμε κάπου εδώ ότι ο ίδιος έχει διακριθεί και έχει βραβευθεί για την αδιάκοπη προσφορά του στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, ειδικά στην θαλάσσια διαδρομή Λιβυής – Ευρώπης.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος επρόκειτο, λοιπόν, να παρασημοφορηθεί για το ανθρωπιστικό του έργο ανάμεσα σε άλλα τα άτομα, τα ονόματα των οποίων θα γνωστοποιούνταν επίσημα το Σάββατο. Μάλιστα σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ με τίτλο: «Οι προσωπικότητες που θα παρασημοφορήσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου» αναφέρθηκε ότι στον 37χρονο διασώστη θα απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος.

Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιούλη δέχτηκε τηλεφώνημα από το ΥΠ.ΕΞ., κατά το οποίο του ανακοινώθηκε η ανάκληση της απόφασης.

Παράλληλα ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με ανάρτησή του στο Facebook, ενημέρωσε και εκείνος από την πλευρά του ότι «ο επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την πρόεδρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί». 

Μόνον απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση αυτή, μα, αλήθεια, μένει έκπληκτος κανείς σας…;

Αυτοί είμαστε και αυτό είναι το ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο που παλεύει καθημερινά με τα κύματα, που έχει νιώσει την αλμύρα και την αγριότητάς της στο πετσί του, που ζει κάθε λεπτό τη φρίκη, που ξέρει τι θα πει άνθρωπος και τιμά τη λέξη αυτή με πράξεις. Την ώρα που κάποιοι άλλοι… πανηγυρίζουν για την ακύρωση. 

Εικόνα: Τwitter

Τα βραβεία εσύ Ιάσονα τα έχεις πάρει ήδη. Δεν σου χρειάζονται. Τα έχεις κατακτήσει αμέτρητες φορές κρατώντας στα χέρια σου τα λαμπερά μάτια όσων με τη βοήθειά σου κατάφεραν να επιζήσουν στα άγρια κύματα της Μεσογείου. Και μόνο αυτά ξέρουν, και μόνο αυτά θα εκτιμήσουν τη φρίκη που αντικρύζεις σε κάθε μισοβυθισμένη βάρκα στα ανοιχτά την ώρα που εμείς οι υπόλοιποι… κάνουμε βαρύγδουπες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.