Δυναμικός, δραστήριος με ταλέντο και πολλές επιτυχίες στην έως τώρα καλλιτεχνική του πορεία. Μιλάμε για τον ηθοποιό και κυρίως άνθρωπο Ορέστη Τρίκα. Μιλήσαμε μαζί του για τις θεατρικές παραστάσεις που συμμετέχει, για τα καινούργια επαγγελματικά πλάνα του και φυσικά για τα Χριστούγεννα. Απολαύστε τον!

Συνέντευξη στη Φωτεινή Δημητριάδου

  1. Συμμετέχεις φέτος στην παράσταση “οι 12 Ένορκοι”. Πες μας δυο λόγια γι αυτή τη δουλειά. Όταν είδα την παράσταση από την πλευρά του θεατή με ενθουσίασε τόσο πολύ, που ήθελα να την προσεγγίσω και από την πλευρά του ηθοποιού, καθώς τη θεωρώ πολύ σπουδαία δουλειά. Πριν δυο χρόνια, μου πρότειναν να συμμετάσχω και όπως βλέπετε είμαι εδώ. Εκτός απόο εμένα συμμετέχουν οι: Νίκος Βατικιώτης, Τάσος Γιαννόπουλος, Σωτήρης Δούβρης, Τρίφονας Καραντζάς, Μάνος Ζαχαράκος, Αλέξανδρος Καπακίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Περικλής Λιανός, Κώστας Μουταφτσής, Κώστας Μπάζας, Τάσος Παπαδόπουλος. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Κωνσταντίνα Νικολαίδη και τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Περού.
  2. Μίλησε μου για την δεύτερη παράσταση που πρωταγωνιστείς. Είναι μιά παιδική παράσταση, -Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία- που ανεβαίνει στό θέατρο «ΔΙΑΝΑ». Κατά τη γνώμη μου είναι από τις πιο δυνατές παραστάσεις καθώς υπάρχουν συναισθήματα αλληλένδετα μεταξύ τους που αγγίζουν τις ψυχές όλων μας. Σε αυτήν την παράσταση τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Κωνσταντίνα Νικολαίδη και συμμετέχουν επίσης οι: Θανάσης Κουλουμπάς, Κώστας Μπάζας, Κώστας Μουταφτσής, Νίκος Δετικιώτης.
  3. Τί σε ιντρικάρει περισσότερο, το θέατρο ή η τηλεόραση; Το θέατρο είναι η μεγαλύτερη μου αγάπη και ο έρωτάς μου ενώ η τηλεόραση είναι η ερωμένη μου…
  4. Θα ήθελες να διδάξεις σε δραματική σχολή; Διδάσκω εδώ και μερικά χρόνια σε Δραματική Σχολή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά που διδάσκω, αφού δείχνουν τρελό πάθος με αυτό και ξεχωρίζουν όλα. Ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον.
  5. Σε ποια σχολή διδάσκεις; Είναι η σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα. Από αυτή μάλιστα αποφοίτητα κι εγώ. Ως “δάσκαλος” βρίσκομαι εκεί τα τελευταία 4 χρόνια και να σημειώσω πως έχω οργανώσει ένα τμήμα Μιούζικαλ το οποίο έχει σημαντική εξέλιξη.
  6. Τι σε γοητεύει περισσότερο στο θέατρο; Νομίζω είναι ο συνδυασμός πραγμάτων που με γοητεύουν σε αυτή την τέχνη. Αγαπώ τη μυρωδιά της σκηνής, τον κόσμο που με κοιτάει και περιμένει πράγματα από μένα. Με τρελαίνει η οποιαδήποτε ιστορία που έχει λύτρωση για τον ηθοποιό και το θεατή.
  7. Σκέφτεσαι να συμμετάσχεις σε κάποια παραγωγής της τηλεόρασης με τη νέα χρονιά;Βρίσκομαι ήδη στις δύο θεατρικές παραστάσεις και ο χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος νομίζω, οπότε για φέτος δε θα με δείτε κάπου στην τηλεόραση.
  8. Πέραν του θεάτρου, με τι άλλο ασχολείσαι; Έχω ξεκινήσει να ετοιμάζω τη δική μου επιχείρηση, πρόκειται για ένα escape room και θέλω να αφοσιωθώ σε αυτό, δίνοντας όλη την ενέργεια που έχω. Για τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον θα έχω αποκλειστική σχέση με αυτό, μετά βλέπουμε.
  9. Εκτός από το θέατρο σε γοητεύει κάποια άλλη τέχνη; Μου αρέσει παρα πολύ η ποιήση κι ενίοτε γράφω κι εγώ ποιήματα. Παλιότερα έπαιζα και μουσική, καθαρά για προσωπική μου ευχαρίστηση.
  10. Πολλοί συνάδελφοι σου καταπιάνονται με το κομμάτι της πολιτικής, ποια η άποψή σου πάνω σε αυτό; Παλιότερα είχα αναμειχθεί κι εγώ με την πολιτική αλλά πλέον δεν ασχολούμαι καθόλου. Ούτε καν ψηφίζω. Σίγουρα όμως η δουλειά που κάνουμε εμείς -το θέατρο δηλαδή- με την πολιτική κατά τη γνώμη μου δεν μπορούν να συνδυαστούν, αφού απαιτούν και τα δύο πάρα πολύ χρόνο.
  11. Ποια η μεγαλύτερη επιθημία της ζωής σου; Να είμαι καλά. Τίποτα περισσότερο.
  12. Μιας που είμαστε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, θα ήθελες να ευχηθείς κάτι για το νέο έτος; Να ξαναγίνουμε οι άνθρωποι που ήμασταν κάποτε. Με ψυχή, με συντροφικότητα, με αλληλεγγύοι. Πλέον κλεινόμαστε στον εαυτό μας, απομακρυνόμαστε από τους γύρω μας και ζούμε μόνοι, βουλιάζοντας στα προβλήματά μας. Αν γίνουμε αυτό, εγώ δεν έχω να ευχηθώ τίποτα άλλο.