Μπορεί η λειτουργία των ξενοδοχείων να περιλαμβάνεται στην τρίτη φάση της άρσης των μέτρων, εντούτοις οι ιδιοκτήτες τους προετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους τουρίστες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωναϊού.

Ειδικό προστατευτικό πλεξιγκλάς, πετσέτες μίας χρήσης και αντισηπτικά είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες κυρίως των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στις νησιωτικές περιοχές.

Μια τέτοια ιδέα είχε και ένας ξενοδόχος, ιδιοκτήτης πολυτελούς μονάδας στην Σαντορίνη, ο οποίος τοποθέτησε προστατευτικό πλεξιγκλάς στις ξαπλώστρες που διαθέτει στην παραλία Περίσσα, που θεωρείται ιδανική ιδίως για οικογένειες με παιδιά.

Με αυτή την κατασκευή οι επισκέπτες του ξενοδοχείου δεν θα ανησυχούν για πιθανή μετάδοση του κορωναϊού καθώς το σετ με τις ξαπλώστρες θα περιλαμβάνει επίσης και μέτρα ατομικής προστασίας (αντισηπτικά κλπ), ενώ «το προσωπικό θα είναι εξοπλισμένο με μάσκες και γάντια». «Είδαμε παρόμοιες κατασκευές στο εξωτερικό και έτσι μας ήρθε η ιδέα να κάνουν το ίδιο στην Σαντορίνη, προκειμένου οι πελάτες μας να αισθάνονται όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς», δήλωσε ο Charlie Chahine, ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας «Suites of Gods» στη Σαντορίνη.