Η έντονη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές γυναίκες και άντρες. Με τη βοήθεια του ειδικού σε θέματα μαλλιών, Μάνου Πολυχρονίδη, hairexpert και manager του Chic Shock, σας παρουσιάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας και σας παραθέτουμε μερικές σπιτικές μάσκες μαλλιών που εκτός ότι είναι πολύ εύκολες στο να τις φτιάξετε, θα σας χαρίσουν όμορφα και υγιή μαλλιά.

  • Αναμίξτε το χυμό από ένα λεμόνι σε μια κούπα νερό και αφού ολοκληρώσετε το λούσιμο περιχύστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Τα οξέα που περιέχει το λεμόνι εξισορροπούν την λιπαρότητα και αφαιρούν το περιττό σμήγμα που συσσωρεύεται στην επιφάνεια του δέρματος και στα μαλλιά.
  • Βράστε μια μεγάλη κούπα τσάι, αφήστε να κρυώσει, αν θέλετε προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι και αφού ολοκληρώσετε το λούσιμο περιχύστε το τσάι στο τριχωτό της κεφαλής. Το τσάι βοηθάει στην μείωση της λιπαρότητας και απομακρύνει το περιττό σμήγμα.
  • Θεραπευτική μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Απλώστε λάδι στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων, αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε. Εφαρμόστε τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα.