Το μόνο πράγμα που είναι ολοκληρωτικά δικό μας , από τη γέννηση μας έως το τέλος είναι το σώμα μας, και είναι καθήκον μας και υποχρέωση μας να το μάθουμε, να το σεβόμαστε, να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε!

Μαριάννα Παπαδόπουλου & Καλλιόπη Κούρου , Εμπνεύστριες του «Σώμα & Φως»

Τι σας οδήγησε να ανοίξετε έναν πολυχώρο τέτοιου περιεχομένου;

Μαριάνννα: Σα γυναίκα που παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά σε μικρή ηλικία και έχοντας υπάρξει ασκούμενη σε πολλές αίθουσες γυμναστηρίων κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών,  ένιωσα ότι δεν υπήρχε ένας χώρος  που να φροντίζει τις γυναίκες και σε συναισθηματικό επίπεδο εκτός του σώματος. Για εμένα, έπρεπε η γυναίκα να βρει το δικό της χώρο που μέσα από την άσκηση και το χορό να ανακαλύψει τα ταλέντα της , τις δυνατότητές της και γιατί όχι να γίνει ο καλλιτέχνης της ζωής της. Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα,  που πλέον μπορώ να πλαισιώσω το εγχείρημα με εναλλακτικούς τρόπους στον καινούργιο μας χώρο.

Σε τι διαφοροποιείται ο χώρας σας από τα κλασσικά γυμναστήρια;
Μαριάννα & Καλλιόπη: Όταν ένας άνθρωπος επισκεφθεί το χώρο μας θα καταλάβει πως έχει δημιουργηθεί με καλλιτεχνική ματιά, μεράκι και αγάπη,  δεν υπάρχει κάτι που να θυμίζει ένα κλασσικό γυμναστήριο. Έχει φτιαχτεί έτσι, ώστε ο άνθρωπος που θα μπει μέσα να νιώσει οικεία. Εμείς μέσα από την αγάπη μας προς τον άνθρωπο και με τις γνώσεις μας,  του προσφέρουμε ένα τρόπο να ανακαλύψει τις δυνατότητες του. Για αυτό και στα μαθήματα λαμβάνουμε υπόψη την σωματική και συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποί μας και διαμορφώνονται ανάλογα. Εμείς δεν έχουμε σαν στόχο να τους μάθουμε να κινούνται μόνο μέσα στην αίθουσα αλλά να κινούνται στη ζωή.

Πώς παρακινείτε όσες γυναίκες διστάζουν να αφιερώσουν  χρόνο στον εαυτό τους ;
Μαριάννα & Καλλιόπη: Θα τους υπενθυμίσω, πως το μόνο πράγμα που είναι ολοκληρωτικά δικό μας , από τη γέννηση μας έως το τέλος είναι το σώμα μας, και είναι καθήκον μας και υποχρέωση μας να το μάθουμε, να το σεβόμαστε, να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε, διότι κανένας άλλος δε θα το κάνει αυτό για εμάς. Αυτό είναι πάντα εκεί να μας στηρίζει.

Τι σημαίνει για εσάς πώς η γυμναστική δεν είναι αυτοσκοπός;
Καλλιόπη: Η γυμναστική δεν είναι αυτοσκοπός, καθώς το σώμα περιλαμβάνεται από ποικίλα συστήματα και όχι μόνο από το μυϊκό, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μια σφαιρική ματιά, όχι μόνο στο σώμα του ανθρώπου αλλά στον ίδιο τον άνθρωπο. Η άσκηση δεν είναι μόδα ή τρόπος ζωής, είναι ζωή, είναι κίνηση, είναι εξέλιξη….ολοκληρωτική.

Για ποιες ηλικίες ενδείκνυται τα προγράμματα; Είναι μόνο ομαδικά ή υπάρχει και η δυνατότητα για ατομικό πρόγραμμα;
Μαριάννα/ Καλλιόπη: Τα προγράμματα μας ενδείκνυνται για όλες τις ηλικίες. Βέβαια για τη μέγιστη ασφάλεια των μαθητών μας και την ορθή λειτουργία του χώρου μας , υπάρχουν μαθήματα κάθε ανάγκης , παραδείγματος χάριν θεραπευτικό / fitness Pilates.
Σαφώς εκτός από τα ομαδικά προγράμματα παρέχεται και η δυνατότητα του  Personal Training ,  είτε για κάποιον που ενδεχομένως έχει κάποιο τραυματισμό και χρειάζεται άλλη μεταχείριση , είτε για κάποιον που θέλει να δουλέψει πιο ειδικευμένα  σε ατομικό επίπεδο.
Σε όλα τα μαθήματα πραγματοποιείται μια ολιστική προσέγγιση, Σώματος & Πνεύματος .

Διαβάστε ακόμη:

Φως στο Σώμα σου, μέσω της εναλλακτικής γυμναστικής!