Είναι καλοκαίρι, έχει ζέστη, άρα η επιθυμία για γλυκό είναι πιο έντονη από ποτέ. Σίγουρα θα σας έχει τύχει καθώς βολτάρετε στην πόλη να σας πιάσει μία ξαφνική υπογλυκαιμία ή μία διάθεση “Αχ να είχαμε ένα γλυκάκι τώρα”. Τόσοι πολλοί πειρασμοί που είναι αδύνατον να τους αγνοήσεις και να μην υποκύψεις σε μία γλυκιά αμαρτία, αγνοώντας τη δίαιτα και το γυμναστήριο. Γι’αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα γλυκοπωλεία της πόλης για να γίνουμε συνένοχοι όταν κάνετε αμαρτίες και να απολαύσετε, όσα έχουμε δοκιμάσει κι εμείς!

 

  1. Casa del Gelato: Στην καρδιά του Πασαλιμανιού μπορείς να απολαύσεις φρέσκο, αυθεντικό παγωτό κι όχι μόνο. Πολλές διαφορετικές γεύσεις παγωτού, sorbe και γρανίτες. Από το μενού δε λείπουν οι φρεσκοψημένες βάφλες και τα φρέσκα γλυκά,που περιμένουν να σε απογειώσουν. (Ακτή Μουτσόπουλου 9A, Πασαλιμάνι, Πειραιάς. Τ: 2104138595 FB: Casa del gelato Instagram: Casa del gelato)
  2. Αργυρώ: Δυο βήματα από τη θάλασσα, μπορείς να γευτείς αυθεντικό ιταλικό παγωτό σε έναν χώρο, στην πλατεία Κανάρη, που αποπνέει φρεσκάδα. Το παγωτό στην “Αργυρώ”, παρασκευάζεται καθημερινά στο εργαστήριο τους, από εξαιρετικές πρώτες ύλες. Μην ξεχάσετε, να δοκιμάσετε και τη σπιτική βάφλα που θα σας μείνει αξέχαστη. (Αγγ. Μεταξά 7-9, Πειραιάς. Τ: 2104111212 FB: Αργυρώ Πασαλιμάνι)
  3. Iter del Gusto: Τρίτο αγαπημένο παγωτατζίδικο είναι το Iter del Gelato που θα το βρεις στον Κορυδαλλό. Τα παγωτά θα σε «ταξιδέψουν» με κλασικές ιταλικές γεύσεις όπως vaniglia, stracciatella, pistachio, nocciola ή με λαχταριστές σοκολάτες (cioccolato, fondente, nutella, dolce colpa κ.α). Τι θα λέγατε όμως, για μία «παιδική γεύση», όπως φράουλα ή μπανάνα με φρέσκα φρούτα; Πρόκειται πραγματικά για δύσκολη επιλογή! (Κορυδαλλός, Πλ. Ελευθερίας, Δ. Διαμαντίδη 5, T: 2104977614 FB: Iter del gusto Gelateria Korydallos Instagram: iterdelgusto)
  4. Στολίδι: όπως προδίδει το όνομά του, είναι στολίδι για τον κόσμο των γλυκών. Φρέσκα, αυθεντικά pancakes,ζουμεροί λουκουμάδες και γλυκά είναι μόνο μερικά από όσα θα δοκιμάσεις και θα σε ξετρελάνουν. Η ζαχαρένια ατμόσφαιρα, βγαλμένη από παραμύθι, σε προδιαθέτει για μικρές ή και μεγάλες αμαρτίες! (Γκιώνας 2Α, Κερατσίνι. Τ: 2114051340 FB: Στολίδι Καφέ)
  5. Τσαγιέρα: Στην καρδιά του Κορυδαλλού,σε έναν χώρο γεμάτο χρώματα με έμφαση στο ελληνικό στοιχείο και την παράδοση βρίσκεται η ρουστίκ αυλή της Τσαγιέρας. Σε προσκαλεί να δοκιμάσεις φρέσκα, και προπάντων χειροποίητα γλυκά, σοκολατένια, σιροπιαστά και πολλά ακόμα. Ο ουρανίσκος σου θα σε ευγνωμονεί για το δώρο που του έκανες! (Παύλου Μελά 44, Κορυδαλλός. Τ: 2114078403 FB: Τσαγιέρα Instagram: tsagiera)