Ένα όμορφο χαμόγελο ενισχύει τη συνολική σας παρουσία και τα υγιή δόντια σας επιτρέπουν να τρώτε, να μιλάτε και να ζείτε με αυτοπεποίθηση. Η αδιαφορία για τη στοματική υγιεινη, διάφοροι νόσοι των ούλων, πολλές ασθένειες και διάφορα ατυχήματα μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια δοντιών σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τι γίνεται λοιπόν όταν χρειαζόμαστε νέα δόντια; Τα οδοντικά εμφυτεύματα σύμφωνα με τον οδοντίατρο Αρμέν Κιοσεγιάν είναι η πιο αισθητική και μακροβιώσιμη λύση για την αντικατάσταση των φυσικών δοντιών.

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν τη μορφή “βίδας” , ενώ κατασκευάζονται από τιτάνιο ή κράμα τιτανίου και ζιρκονίου, μέταλλα βιοσυμβατά και αποδεκτά από τον οργανισμό μας. Τοποθετούνται με τοπική αναισθησία εντός του οστού της γνάθου, ενώ απαιτείεται διάστημα 2 έως 6 μηνών για την πλήρη οστεοενσωμάτωση τους.

Στο διάστημα αυτό οι ασθενείς χρησιμοποιούν προσωρινές γέφυρες/ οδοντοστοιχίες. Σε άλλες περιπτώσεις είναι δυνατόν να γίνει αόμα και άμεση φόρτιση των απολεσθέντων δοντιών στο ίδιο χειρουργείο.

Σε άλλες περιπτώσεις είναι δυνατόν να γίνει ακόμα και άμεση φόρτιση. Η άμεση φόρτιση έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε την ίδια μέρα να κάνουμε την τοποθέτηση του εμφυτεύματος και την τοποθέτηση των σταθερών προσωρινών δοντιών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε μάλιστα να κάνουμε και την εξαγωγή του δοντιού στην ίδια συνεδρία.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ με την κλασική τεχνική θα αποκτούσε κανείς σταθερά, προσωρινά δόντια μετά από 5 ή 7 μήνες, τώρα με την άμεση φόρτιση αυτό μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα!

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
• Είναι η πλησιέστερη δυνατή απομίμηση των φυσικών δοντιών
• Δεν απαιτούν το τρόχισμα των γύρω δοντιών
• Δεν διαταράσσεται η αρχιτεκτονική του οστού
• Η μασητική ικανότητα παραμένει ανεπηρέαστη, ενώ ο ασθενής έχει την αίσθηση φυσικού δοντιού κατά τη μάσηση

Κάθε ασθενής αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, γι’αυτό οφείλετε να ρωτάτε πάντα τον οδοντίατρο σας για το ιδανικό πλάνο θεραπείας.

Απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα με καλή στοματική υγιεινή και τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο, ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα. Το κόστος θεραπείας για τα οδοντικά εμφυτεύματα ποικίλλει, όμως δεν παεύει να αποτελούν την πιο σύγχρονη και αξιόπιστη λύση στην επανορθωτική οδοντιατρική.

Αρμέν Κοσεγιάν DDS

Χειρούργος Οδοντίατρος / Οδοντικός Τεχνολόγος

www.dentalclinic32.gr 

FB: DentalClinic 32