Σε πολυτελές ξενοδοχείο μετατράπηκε ένα μοναστήρι του 17ου αιώνα, κοντά στη λίμνη Γκάρντα, της μεγαλύτερης στην Ιταλία και δημοφιλούς τουριστικού προορισμού!

Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης Τρέντο, το NOA μετέτρεψε τις μισές εγκαταστάσεις του μοναστηριού, στην πολίχνη Άρκο, σε ξενοδοχείο και spa, καθώς μια ανεξάρτητη εκκλησία και το περιστύλιο θα παραμείνουν στις καλόγριες.

Στο ξενοδοχείο Monastero Arx Vivendi, που περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους, 40 καταλύματα και έναν νεόδμητο χώρο wellness, διατηρήθηκαν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αρχικά χαρακτηριστικά του μοναστηριού, όπως ο τοίχος ύψους 7 μέτρων,  που περικλείει το συγκρότημα.

«Η μεγαλοπρέπεια και η αυστηρότητα του αρχιτεκτονήματος, οι μεγάλοι διάδρομοι, τα αψιδωτά ταβάνια, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται για να δώσουν σε αυτούς του χώρους μια πραγματική αίσθηση αλλοτινών εποχών», σχολίασε είπε ο αρχιτέκτονας Francesco Padovan, επικεφαλής του πρότζεκτ. 

Στο ισόγειο του μοναστηριού βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι: χώρος υποδοχής, χώρος για πρόγευμα, μπαρ και κουζίνα, ενώ στον πρώτο όροφο, απλώνονται 40 καταλύματα κατά μήκος ενός μεγάλου κεντρικού διαδρόμου, με κάθε υπνοδωμάτιο να καταλαμβάνει τον χώρο δύο μοναστηριακών κελιών και μια μεγαλύτερη σουίτα στον χώρο του πλυσταριού.

Το Salas per Aquam, όπως ονομάζεται ο χώρος wellness, είναι νέα κατασκευή, η οποία αποτελείται από επτά «δωμάτια» από γυαλί και μέταλλο, που φιλοξενούν lounge για χαλάρωση, χώρους ομορφιάς και σάουνες, ενώ το κεντρικό ανοίγει σε μια υπαίθρια πισίνα.

Σύμφωνα με ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Alex Filz/ Dezeen