Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς καφεΐνη; Δεν μπορώ να φανταστώ. Μετά το νερό που έρχεται πρώτο, το τσάι και ο καφές συναγωνίζονται για τη δεύτερη θέση στη λίστα της παγκόσμιας κατανάλωσης ποτών. Σχεδόν σε κάθε γωνιά σε αμέτρητες πόλεις του κόσμου υπάρχει ένα καφενείο, ενώ υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη καταναλώνονται περίπου μισό τρισ. φλιτζάνια καφέ. Ανάλογα με τον πολιτισμό, τις ιστορικές συγκυρίες, ο καφές έχει διαφορετική θέση στην κοινωνία σε κάθε λαό, κάθε διαφορετική στιγμή της ιστορίας του. Ο καφές της παρηγοριάς, ο καφές της παρέας, της απόλαυσης, του πρωινού ξυπνήματος, του καφενείου, της κουβέντας, του διαλείμματος…

Γράφει η Αγγελική Μπαλτσιώτη

Ένα είναι το σίγουρο, κανείς μας δεν ξεκινάει την ημέρα του χωρίς καφέ. Εμείς, γνωρίζοντας την αγάπη σας για τον καφέ συγκεντρώσαμε τα πιο αρωματικά καφεποτεία της πόλης – είτε για take away είτε για καφέ με συνοδεία γλυκού- που θα σας κάνουν να αγαπήσετε τον καφέ λίγο παραπάνω.
Είσαι το πρωί στο τρέξιμο να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά και δεν έχεις πιει καφέ; Τι περιμένεις; Οι παρακάτω διευθύνσεις υπόσχονται να σε ξυπνήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

  1. Το Baristi με σύγχρονο design καταστημάτων, μοναδικά προϊόντα και πρώτης ποιότητας ποικιλία καφέ, σας περιμένει να σας σερβίρει τον πρώτο καφέ της ημέρας. Οι ασύγκριτες τιμές του, εγγυώνται για μοναδική εμπειρία street coffee. (Ηρώων Πολυτεχνείου 33, Πειραιάς. Τ: 2104222887 FB: Baristi speciality coffee “Πειραιας”)
  2. Το Coffee Berry, μία αναπτυσσόμενη αλυσίδα καφέ, ήρθε και στην πόλη μας, για να μας γνωρίσει το μοναδικό κόσμο του καφέ. Διαφορετικά χαρμάνια, ανάλογα τα γούστα και εξειδικευμένοι barista, είναι εκεί να εξυπηρετήσουν και τον πιο απαιτητικό. (Ηρώων Πολυτεχνείου 31, Πειραιάς. Τ: 210 4110434, 6981822398 FB: Coffee Berry Ir. Politechniou Piraeus)
  3. Κάντε μία στάση στο Bid, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με χαμόγελο. Μοναδική γεύση καφέ, που δύσκολα θα βρείτε αλλού υπόσχεται να σας απογειώσει. Μαζί με τον πρώτο καφέ της ημέρας, δίνει κι επιλογές για πρωινό τσιμπολόγημα, ανάμεσα σε πολλές επιλογές. (1ο κατάστημα: Ακτή Κονδύλη 64, Πειραιάς. T: 2104631818 FB: Bid Food & Coffee Instagram: bid_food_coffee 2ο κατάστημα: Παύλου Φύσσα 119 & Αεροπαγίτου 1, Κερατσίνι. T: 2104000193 FB: Bid Instagram: bid_food_coffee)
  4. Happy Hour για καφέ take away, κατά τη διάρκεια των εξωτερικών σας υποχρεώσεων. Ξεχάσατε να πιείτε καφέ στο σπίτι. Κανένα άγχος, το Happy Hour μπορεί να σας τα φέρει στο χώρο σας. (Σκουζέ 10 κ Φίλωνος 121, Πειραιάς Τ: 4074200, F/B: Happy Hour)Είστε πολλές ώρες στο γραφείο και η επίδραση του πρώτου καφέ έχει αρχίσει να περνάει; Τότε η λύση είναι ραντεβού με φίλους ή συναδέλφους εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης για τον επόμενο καφέ της ημέρας μαζί με τσιμπολόγημα.
  5. Darling για κουβέντα και break από τη δουλειά. Ο καφές του, είναι ίσως από τους καλύτερους που θα δοκιμάσετε και μπορείτε φυσικά να απολαύσετε το μεσημεριανό σας, αφού τα πιάτα του είναι εξαιρετικά. (Ηρώων Πολυτεχνείου και Δραγάτση 8, Πειραιάς. Τ: 2104101410 FB: Darling – The Bar Instagram: darlingthebar)
  6. Μία ανάσα από το Δημαρχείο, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους, θα βρείτε το Estabar και θα δώσετε ραντεβού μετά τη δουλειά, για απογευματινό καφέ με εκλεκτά κι αρωματικά χαρμάνια. Αφού πάρετε τη δόση καφεϊνης που σας έλειπε, δοκιμάστε και τα ιδιαίτερα πιάτα του. Ο ουρανίσκος σας θα σας ευγνωμονεί. (Δραγάτση 10, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Τ. 210 4137384, FB: Estabar – En Peiraiei www.estabar.gr)
    Έχει τελειώσει η εβδομάδα οπότε είναι ώρα για χαλαρό καφέ, brunch και θέα θάλασσα, χωρίς το κινητό να χτυπάει διαρκώς. Τα “must places to be” σε περιμένουν να σου σερβίρουν αρωματικό καφέ παγωμένο ή ζεστό με ό,τι τραβάει η ψυχή σου.
  7. Βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από τη θάλασσα στη Μαρίνα Ζέας και αν απλώσεις τα χέρια σου… αγγίζεις τον ουρανό! Μιλάμε προφανώς για το Skybar, το οποίο είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι την Κυριακή, να απολαύσεις ένα κρύο freddo espresso, ατενίζοντας τη θάλασσα. (Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4515074, FB: SKYbar Marina Zeas)
  8. Με θέα στο γαλάζιο του Σαρωνικού και τα κότερα της μαρίνας το Casca, υπόσχεται μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Έχεις μπουχτίσει από τη δουλειά και τη ρουτίνα της καθημερινότητας; Ραντεβού αμέσως με την παρέα σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης για λατρεμένο καφέ κι οτιδήποτε άλλο προκύψει. (Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς. T: 2104180184 FB: Casca)
  9. La Luna αν σου αρέσει η θέα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Σκέφτεσαι όλη τη βδομάδα, πόσο θα ήθελες να χαλαρώσεις σε ένα μαγαζί, απολαμβάνοντας το καφεδάκι σου, χωρίς να έχεις υποχρεώσεις; Τότε το βρήκες. (Κουντουριώτου 73, Δραπετσώνα, Πειραιάς. Τ: 2104513216 FB: La Luna – See the view Instagram: La Luna – See the view)
  10. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι το να πας πρώτο ραντεβού για καφέ είναι γρουσουζιά, μάλλον δεν είχαν δοκιμάσει τον καφέ του Peaky Blinders. Με χώρο που παραπέμπει σε άλλες εποχές της underground Αγγλίας, σερβίρει καφέ με γευστικά σνάκς και κουβέντα. (Υψηλάντου 174-176, Πειραιάς. Τ: 2104296602 FB: Peaky Blinders Pasalimani Instagram: Peakyblinderscafe)
  11. Την ίδια φιλοσοφία, για τον καφέ και το πρώτο ραντεβού ακολουθεί και το Shakespeare in Love. Η ατμόσφαιρα και οι κόκκοι καφέ που ετοιμάζονται για τα ποτήρια σας, δεσμεύονται πως μετά το πρώτο ραντεβού θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα. (Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς. T: 2104131999 Mob: 6981211611 FB: S.i.L Shakespeare in Love Instagram: S.i.L_Shakespeare_in_Love)
  12. Κυριακάτικο brunch με μία κούπα ζεστό cappuccino ή ένα κρύο freddo cappuccino, με την τεχνογνωσία των ειδικών είναι όσα ονειρεύεστε όλη τη βδομάδα. Θα τα βρείτε στο Uniqko, θα τα απολαύσετε και σίγουρα θα ξαναδώσετε ραντεβού. (Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, Τ: 210453 7278, F/B: Uniqko Group)
    Είστε από αυτούς που δεν μπορούν χωρίς γλυκό αλλά θέλουν οπωσδήποτε και καφέ; Τότε έχουμε και για εσάς κάποιες νόστιμες, ζαχαρένιες προτάσεις.
  13. Καλοκαιράκι, παγωτάκι καφέ στο χέρι και περαντζάδα στην πόλη; Θα τα βρεις όλα στην Αργυρώ, όπου θα δοκιμάσεις φρέσκο παγωτό και πρώτης ποιότητας φρεσκοκομμένο καφέ, ιδανικό και για τον πιο απαιτητικό. (Αγγ. Μεταξά 7-9, Πειραιάς. Τ: 2104111212 FB: Αργυρώ Πασαλιμάνι)
  14. Το Casa del Gelato, στην καρδιά του Πασαλιμανιού είναι η απόλυτη επιλογή για καφέ take away με συνοδεία γλυκού ή παγωτού. Έχει επίσης τραπεζάκια, ώστε αν θέλετε να καθίσετε να απολαύσετε τις δημιουργίες του. (Ακτή Μουτσόπουλου 9A, Πασαλιμάνι, Πειραιάς. Τ: 2104138595 FB: Casa del gelato Instagram: Casa del gelato)
  15. Λίγο πιο μακριά από τον Πειραιά, αλλά και πάλι σε κεντρικό σημείο, θα βρείτε εξαιρετικό αρωματικό χαρμάνι καφέ για να το συνδυάσετε άψογα με αυθεντικό ιταλικό παγωτό για τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μιλάμε φυσικά για το Iter del Gusto. (Κορυδαλλός, Πλ. Ελευθερίας, Δ. Διαμαντίδη 5, T: 2104977614 FB: Iter del gusto Gelateria Korydallos Instagram: iterdelgusto)
  16. Είστε περισσότερο του γλυκού κι ευκαιριακά πίνετε και καφέ; Τότε ο καφές σας πρέπει να είναι άψογος. Τέτοια ποιότητα καφέ θα βρείτε στην Τσαγιέρα. Η αυλή της, σας περιμένει να δοκιμάσε το χαρμάνι και τα χειροποίητα γλυκά του. (Παύλου Μελά 44, Κορυδαλλός. Τ: 2114078403 FB: Τσαγιέρα Instagram: tsagiera)
  17. Ανάλογη πολιτική ακολουθεί και το Στολίδι, αφού προσφέρει φρεσκότατα γλυκά πάντα με συνοδεία ελληνικού παραδοσιακού καφέ, γιατί τα αρώματα και τα χρώματα είναι το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. (Γκιώνας 2Α, Κερατσίνι. Τ: 2114051340 FB: Στολίδι Καφέ)