Η Λορέτα Τόσκα είναι νέα, όμορφη και επιτυχημένη, αφού το «Silver Lining», το cocktail της που διακρίθηκε στον τελικό Νότιας Ευρώπης του Bacardi Legacy, έχει γίνει ήδη talk of the town!  Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι… Η Λορέτα δουλεύει σκληρά! Αγαπά αυτό που κάνει με όλο της το είναι, κάτι που μπορεί κανείς να καταλάβει μέσα στα πρώτα μόνο λεπτά που θα τη συναντήσει πίσω από τη μπάρα. Πάντα ευδιάθετη, ακόμη και όταν τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά, θα σε κάνει να χαμογελάς χωρίς αύριο, μιας και πιστεύει με πάθος πως… πίσω από κάθε σύννεφο κρύβεται πάντα ο λαμπερός ήλιος!

Είσαι χρόνια στο χώρο. Ήταν επιλογή σου να ασχοληθείς με το bartending ή απλά προέκυψε;

Το bartending για μένα ήταν ένα «ατύχημα». Ξεκίνησα να δουλεύω ως σερβιτόρα το 2002 στην Αθήνα και έπειτα στην Καστοριά όπου σπούδαζα Δημόσιες Σχέσεις, εκεί είχα ένα ατύχημα στον ώμο ενώ έκανα snowboard, το οποίο με ανάγκασε να αφήσω το δίσκο και να μπω πίσω από τη μπάρα… Από τότε… ερωτεύτηκα!

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να συμμετέχεις στο Bacardi Legacy;

Αρχικά η ευκαιρία να ζήσω μια διαφορετική εμπειρία με ταξίδια, νέους φίλους και διαφορετικές παραστάσεις! Φυσικά όμως βέβαια και το γεγονός ότι μπορούσα να συνδυάσω τις σπουδές μου στις Δημόσιες Σχέσεις, με το bartending.

Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου κάνει αυτό τον διαγωνισμό να ξεχωρίζει;

Σε βάζει σε διαδικασία να διευρύνεις τους ορίζοντες σου για το bartending σε παγκόσμια κλίμακα.

Τι σε έκανε να εμπνευστείς το Silver Lining;

Ήθελα να φτιάξω ένα ποτό απλό (όπως είναι και οι ανάγκες του διαγωνισμού) που να παίζει όμως, με τη θερμοκρασία με τέτοιο τεχνικό τρόπο, που να ιντριγκάρει τους bartenders η παρασκευή  και η ανάλυση του. Παράλληλα ήθελα το ποτό μου να είναι γευστικό και να έχει το πλούσιο σώμα ενός sour. Έτσι κατέληξα να χρησιμοποιήσω το παγωτό βανίλια για την θερμοκρασία του, τη γεύση του αλλά και τις πρωτεΐνες του, που του δίνουν παράλληλα τον υπέροχο αυτό αφρό.

Πως προέκυψε η ονομασία του;

Εξηγούσα στην αδερφή μου πως ήθελα ένα όνομα για το ποτό μου που να έχει μέσα του την αισιοδοξία και την απαλότητα που έχει το συγκεκριμένο ποτό και εκείνη με ρώτησε «ξέρεις μια έκφραση που λέει “every cloud has a Silver Lining”; Θα σου ταίριαζε αφού εσύ μας λες πάντα ότι όλα καλά θα πάνε». Δεν την ήξερα, αλλά συμφώνησα πως θα ταίριαζε και σε μένα και στο ποτό, αφού πράγματι είναι σαν ένα σύννεφο στο ποτήρι και φυσικά όλα θα πάνε καλά στο τέλος.

Τι είναι αυτό που το καθιστά ιδιαίτερο;

Πέρα από τη θερμοκρασία και την υφή του, ο συνδυασμός του παγωτού βανίλια με το μαύρο πιπέρι και το δενδρολίβανο πιστεύω πως το καθιστούν πραγματικά ενδιαφέρον…

Ταξίδεψες αρκετά για την προώθησή του, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πως βρήκες το επίπεδο των barστο εξωτερικό σε σχέση με αυτά της χώρας μας;

Κάθε μπαρ που επισκέφτηκα είχε να με διδάξει και κάτι διαφορετικό αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι πως το επίπεδο του bartending στην Ελλάδα είναι πραγματικά πολύ υψηλό.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά – εάν υπάρχουν- για έναν επιτυχημένο bartender;

Ευγένεια, κατανόηση, αντίληψη, καθαριότητα, κομψότητα, ταχύτητα, ψυχραιμία και επικοινωνία.

Ως γυναίκα, έχεις συναντήσει δυσκολίες στο χώρο, λόγω του φύλου σου;

Οι δυσκολίες νομίζω, είναι οι ίδιες για κάθε γυναίκα σε οποιοδήποτε χώρο και αν απασχολείται.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου spirits;

Αγαπώ το καθένα για ξεχωριστούς λόγους αν και βλέπω πως έχω μια αδυναμία στα καπνιστά αποστάγματα.