Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

Είναι μερικοί άνθρωποι που έχουν το χάρισμα της επικοινωνίας, να ρέει διάχυτο. Που νιώθεις πως όταν σου μιλούν, έστω και για εκείνα τα 5’, δεν υπάρχει για εκείνους τίποτα πιο σημαντικό στον κόσμο όλο, από την κουβέντα σας. Που σου χαμογελούν και το εννοούν. Που σε κοιτούν και βλέπουν, τον πραγματικό εαυτό σου, απευθείας! Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η Κωνσταντίνα. Η ιδιοκτήτρια του μοναδικού χώρου ομορφιάς και αισθητικής, Icon Beauty, σε μία χαλαρή κουβέντα, ένα απόγευμα Παρασκευής, μας εξηγεί τους λόγους που έχει γίνει το αγαπημένο beauty spot της πόλης, μας μιλάει για τις θεραπείες που το κάνουν να ξεχωρίζει, αλλά και για τα επιχειρηματικά της σχέδια!

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον κλάδο της ομορφιάς;

Διαπίστωσα από τα 25 μου, κιόλας χρόνια, ότι πάντα μου άρεσε να περιποιούμαι τις φίλες και τις συνεργάτιδές μου, στον εργασιακό μου χώρο. Είτε μου το ζητούσαν, είτε όχι, ήταν κάτι σαν έμφυτη τάση μου. Αφού λοιπόν, είδα ότι αυτό τριγυρνούσε στο μυαλό μου για μεγάλο χρονικό διάστημα και μου έδινε χαρά, συνάμα έπαιρνα και θετικά σχόλια από τα αποτελέσματα, αποφάσισα να το ψάξω περισσότερο και στο κομμάτι της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στον τομέα της κοσμητικής – αισθητικής.

Είσαι μία νέα και όμορφη γυναίκα. Πόσο εύκολο είναι να δουλεύεις κυρίως με γυναίκες;

Πανεύκολο! Αγαπώ τις γυναίκες και η στάση μου απέναντι τους, δεν είναι καθόλου ανταγωνιστική. Ενδιαφέρομαι και επιθυμώ πραγματικά να αναδείξω και να προβάλλω, τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά της καθεμίας, που την κάνουν ξεχωριστή και αυτή είναι η μεγάλη μου χαρά.

Τι γίνεται με τους άντρες; Έρχονται άραγε για να φροντίσουν τον εαυτό τους;

Φυσικά και το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο από εκείνο των γυναικών, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, αυτό το ποσοστό αυξάνεται! Αντιλαμβάνονται πλέον και οι ίδιοι ότι η επιδερμίδα είναι το βασικότερο όργανο του σώματος, κατέχοντας την μεγαλύτερη έκταση που αναπνέει, και οφείλουν και να την φροντίζουν ανάλογα. Από αυτούς οι μισοί έρχονται μετά την παρότρυνση του συντρόφου τους, και οι υπόλοιποι από προσωπικής τους επιλογή.

Ποια ήταν η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το ινστιτούτο ομορφιάς, Icon Beauty;

Ευγένεια, χαμόγελο, ότι είμαστε πάντα στις επάλξεις και φυσικά… μπόλικο χιούμορ! Ζεστασιά αισθητικής θαλπωρής, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, «ψαγμένα» προιόντα, καθόλου χημικά, ηρεμία και γαλήνη.

Τι θεωρείς ότι είναι αυτό που το έκανε να ξεχωρίσει;

Οι παραπάνω ιδιότητες, μαζί με τη δική μου συνεχή αναζήτηση για καλύτερη παροχή υπηρεσιών και δεξιοτήτων αποτελεσματικής επικοινωνίας!

Τι υπηρεσίες προσφέρονται;

Αισθητική προσώπου και σώματος, μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτριχώσεις, μακιγιάζ και μασάζ!

Στο Icon Beauty μπορεί κανείς να αγοράσει προϊόντα ομορφιάς και σε λιανική. Μίλησέ μας για αυτό…

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην καμπίνα αισθητικής, στο make-up ή στα νύχια, διατίθενται στην λιανική από το κατάστημα, εκτός ελαχίστων κωδικών που δεν είναι επιτρεπτό από τις εταιρίες.

Είσαι μία επιχειρηματίας που συνεχώς δοκιμάζεις νέα. Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανανεώνω συνεχώς την γκάμα των προϊόντων και, τις τεχνικές. Συμμετέχω πολύ συχνά σε επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τις επιμέρους υπηρεσίες του Icon Beauty και προσπαθώ να αναβαθμίζω το ανθρώπινο δυναμικό. Και τέλος φροντίζω να συμμετέχω σε διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν στην ομορφιά όσο πιο συχνά μπορώ, για παράδειγμα μία κοντινή μελλοντική συμμετοχή του Icon Beauty, θα είναι στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Νοέμβρη στο Show 4Casting.

Ποια είναι η δική σου σχέση με την ομορφιά;

Όπως και στους περισσότερους ανθρώπους, φυσικά και με ενδιαφέρει η εξωτερική μου εμφάνιση. Αυτό όμως, δεν συνδυάζεται πάντοτε και με την αντίστοιχη συναισθητική μου κατάσταση. Τις μέρες που η ανασφάλεια ή η κακή διάθεση κυριαρχούν, εκεί που προσπαθώ να κάνω κάτι για τον εαυτό μου για να νιώθω καλύτερα, εκείνη τη μέρα ακριβώς φοράω το κόκκινο κραγιόν μου, που με κάνει να ξεχνάω την κακή μου διάθεση!

Μίλησέ μας για την δική σου ρουτίνα ομορφιάς, την οποία εφαρμόζεις εφαρμόζεις καθημερινά;

Όταν ξυπνάω πίνω νερό, καθαρίζω το πρόσωπό μου, βάζω το ενυδατικό μου σέρουμ και μετά αντιηλιακή κρέμα. Έπειτα, μακιγιάρομαι στο Icon Beauty μιας και τα καλλυντικά απουσιάζουν από το σπίτι μου. Το βράδυ απαραίτητα ξεβάφομαι και φοράω και πάλι την ενυδατική μου.

Ποιο είναι το συναίσθημα με το οποίο θέλεις να φεύγουν οι πελάτες σου από το μαγαζί;

Να είναι ευχαριστημένες για οποιοδήποτε λόγο, ανεξάρτητα από το ερέθισμα που τους δίνεται. Να φεύγουν με χαμόγελο και γαλήνη στην ψυχή τους!