ΥΛΙΚΑ

1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 μεγάλα παντζάρια σε κύβους

1 stick lemon grass

1 lt ζωμό λαχανικών

250 ml γάλα καρύδας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φιστίκια Αιγίνης ψημένα και χοντροσπασμένα για το γαρνίρισμα

Φύλλα παντζαριού για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα παντζάρια και σωτάρουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, το lemon grass, το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30’.

Αφαιρούμε το stick του lemon grass και με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Η σούπα είναι έτοιμη. Τη σερβίρουμε σε βαθιά μπολ και γαρνίρουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και τα φύλλα παντζαριού.

Καλή σας όρεξη και καλό καλοκαίρι!