Γεύσεις από στεριά και θάλασσα, τίμιες τιμές, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, κρασί από Έλληνες παραγωγούς και Ηρακλειώτικη ρακί, να ρέει άφθονη στα ποτήρια!

Στη οδό Ασκληπιού, στην Αγία Σοφία, βρίσκεται εδώ και κάμποσους μήνες, ένα μεζεδοπωλείο διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει να συναντάτε τελευταία. Αυθεντικό, παραδοσιακό, ζεστό και παρεΐστικο, με ολόφρεσκες γεύσεις και καθαρά ποτά. Η «κρασοκατάσταση», αν και νέα στον γαστριμαργικό χάρτη του Πειραιά, έχει αποκτήσει ήδη το δικό της, πιστό κοινό – αφού αν πας έστω και μία φορά σίγουρα θα ξαναπάς, άκουσέ μας.

O νεαρός ιδιοκτήτης ο Συριανός Θεοδόσης δημιουργήσε με πολύ αγάπη και μεράκι, ένα μεζεδοπωλείο, σαν αυτά που συνήθιζαν να πηγαίνουν οι παππούδες μας. Αυθεντικό! Με αγνές και φρέσκες πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες έρχονται απευθείας με το καράβι από τη Σύρο.

Εμείς αρχίσαμε με συριανό λουκάνικο, καγιανά με λούζα, αβγά με παστουρμά και παστουρμαδαπιτάκια, ενώ το κρασί στα ποτήρια μας έρρεε άφθονο κυριολεκτικά. Η συνέχεια ακόμη πιο εντυπωσιακή, περιλάμβανε ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια, το αφράτο μπιφτέκι του Μιχάλη, κρασάτη χοιρινή τηγανιά, πατατούλες κομμένες στο χέρι, και παιδάκια που λιώνανε στο στόμα. Όλα… εξαιρετικά!

Δεν θυμάμαι καν τι ώρα αποφασίσαμε να πάρουμε το δρόμο για το σπίτι, μιας και λίγο το κρασί, λίγο η κουβέντα, λίγο η ζωντανή μουσική – έχει live κάθε Σάββατο, οι ώρες πέρασαν νεράκι. Ένα όμως είναι σίγουρο, από εδώ και πέρα τα Σάββατα, αν περάσετε από εκεί, σίγουρα θα συναντηθούμε!

Τρ. – Παρ. 18:00 – 02:00, Σάββατο 13:00 – 03:00, Κυριακή 13:00 – 20:00

Ακληπιού 43, Αγία Σοφία, Πειραιάς. Τ:  2104206202 FB: Μεζεδοπωλειο ΚΡΑΣΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Instagram: krasokatastasi