Για να φτιάξεις ένα απολαυστικό και πάνω απ’ όλα επιτυχημένο burger θέλει μαεστρία. Κάτι, που όπως αποδεικνύεται στην πράξη, γνωρίζουν αρκετά από τα στέκια της πόλης που σερβίρουν burger. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζουμερό, καλοψημένο μπιφτέκι, ανάμεσα σε στρογγυλά ψωμάκια, αναμεμειγμένα με υλικά όπως onion rings, καραμελωμένα κρεμμύδια, pickle sauce κι άλλα πολλά. Εμείς συγκεντρώσαμε τα μαγαζιά που φτιάχνουν τα καλύτερα burger της πόλης και οφείλεις να γνωρίζεις αν δηλώνεις burger addict!

 

  1. Τρίγωνο της Γεύσης: Πρωτοπορεί στο θέμα του burger και σερβίρει, τραγανό ζουμερό…και μαύρο burger γαι όσους λατρεύουν να δοκιμάζουν. Αυτό το πρωτότυπο burger φτιάχνεται από μαύρο ψωμί και ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ξεροψημένο μπέικον, τραγανό μπιφτέκι τυριού και πουρέ ψητής πιπεριάς! (Παύλου Φύσσα 96, Κερατσίνι. T: 2104318912 FB: Τριγωνο Της Γευσης)
  2. Άμπακος: Σήμα κατατεθέν του Πειραιά. Ο “Άμπακος”, είναι σημείο συνάντησης για τους απανταχού λάτρεις του burger. Τοπ επιλογή του καταλόγου είναι το Texas Lobby Burger και αποτελείται από BBQ sauce, ντομάτα, μαρούλι, onion rings, tabasco, προβολόνε και τραγανό μπέικον. Συνοδεύεται με φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες και φρέσκο ψωμάκι (bun) που ζυμώνεται αποκλειστικά για τον Άμπακο και ψήνεται στον ξυλόφουρνό μας.. Μία εικόνα,χίλιες λέξεις! (Μεραρχίας 14 & Φίλωνος 66, Πειραιάς, Τ: 2104525251, FB: Abakos)
  3. Uniqko: Το μαγαζί που έφερε νεοϋορκέζικο αέρα στην θαλασσινή αύρα του Πειραιά, σερβίρει αυθεντικό αμερικάνικο burger με black angus μπιφτέκι, τραγανό μπέικον τομάτα, μαρούλι, ρεμούλαντ βασιλικού, σε ψωμάκι μπριός. Συνοδεύεται από φρέσκιες πατάτες τηγανιτές. (Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, Τ: 210453 7278, F/B: Uniqko Group) 
  4. Casca: Στη μαρίνα Ζέας, το Casca φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Εσύ πάντως μη φύγεις χωρίς να έχεις δοκιμάσει τα εκπληκτικά burger. Ζουμερό μπιφτέκι, τραγανό μπέικον, αυγό τηγανιτό, είναι μόνο ένας συνδυασμός που μπορείς να απολαύσεις. Πάντα φυσικά με συνοδεία, αγαπημένης τηγανιτής πατάτας . Σίγουρα θα το λατρέψεις. (Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς.T: 2104180184 FB:Casca)
  5. Estabar: Life is better with a burger μας λέει το Estabar και μάλλον έχει δίκιο, αφού φαίνεται πως σερβίρει τα πιο λαχταριστά burger που θα δοκιμάσετε ποτέ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε, το burger με κοτόπουλο πανέ, ψητό ανανά, μαρμελάδα ντομάτας και παρμεζάνα, θα γλείφετε τα δάχτυλα σας, εγγυώμαστε! (Δραγάτση 10, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Τ. 210 4137384, FB: Estabar – En Peiraiei www.estabar.gr)
  6. Birra Birra: Η αυθεντική μπυραρία που δεσπόζει στο Πασαλιμάνι, εγγυάται πως ακολουθεί πιστά τις παραδόσεις που ισχύουν σε όλες τις μπυραρίες παγκοσμίως. Ο κατάλογος με τις μπύρες που μπορείτε να δοκιμάσετε, μεγάλος. Μην ξεχάσετε να συνοδέψτε το ποτό σας, με αυθεντικό μπέργκερ από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και υλικά πρώτης ποιότητας. (Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, FB: Birra Birra)
  7. Darling: Φαίνεται πως έχει έρθει να μας ξεσηκώσει με όλους τους πιθανούς τρόπους. Αυτό φαίνεται κι από την κουζίνα του, η οποία πραγματικά είναι το κάτι άλλο. Εννοείται πως έχει και burger. Να δοκιμάσετε αυτό, με το τηγανιτό αυγό και καραμελωμένα κρεμμύδια. (Ηρώων Πολυτεχνείου και Δραγάτση 8, Πειραιάς. Τ: 2104101410 FB: Darling – The Bar Instagram: darlingthebar)