Ποιος δεν λιγουρεύεται ένα μεγάλο πιάτο μακαρόνια με κιμά ή ποιος δεν πειραματίζεται στην κουζίνα του με διάφορες σάλτσες ζυμαρικών; Ένα είναι σίγουρο, όλοι μας αγαπάμε τα μακαρόνια, πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε από που κατάγονται; Η καταγωγή των ζυμαρικών περιβάλλεται από πολλούς μύθους, καθώς χάνεται στα βάθη των αιώνων. Μπορούμε πάντως να πούμε με σχετική βεβαιότητα πως οι πολιτισμοί που διεκδικούν την πατρότητα είναι 4. Ο Ελληνικός, ο Ιταλικός, ο Κινέζικος και ο Αραβικός. Για παράδειγμα, ένας μύθος που διαψεύδεται από τα επιστημονικά στοιχεία είναι πως ο Μάρκο Πόλο έφερε τα μακαρόνια από τη Άπω Ανατολή στην Ιταλία, μετά από ταξίδι του τον 13ο αιώνα.

Σίγουρα τις περισσότερες πληροφορίες τις ξεχνάμε όταν βάλουμε στο στόμα μας την πρώτη μπουκιά. Εμείς φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες διευθύνσεις των απανταχού pasta lovers.

  1. Δε γίνεται να λες πως αγαπάς τα μακαρόνια και να μην έχεις περάσει μία βόλτα από την “Ιταλίδα”. Αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο,σε κεντρικό σημείο του Πειραιά, με ατμόσφαιρα που μαγνητίζει. Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ζυμαρικά mandila με πέστο από φουντούκι και θα ξετρελαθείτε. (Φιλελλήνων 9, Πειραιάς. Τ:2104292005, FB: Italida, Instagram: Italida.gr)
  2. Πρωτότυπη μακαρονάδα με γαρίδες για απαιτητικούς ουρανίσκους, θα βρείτε στο Uniqko. Ο σεφ Νίκος Μαρίνος με νεοϋορκέζικες επιρροές, επιμελείται προσωπικά τα πιάτα και σίγουρα θα σας κερδίσει από την πρώτη πιρουνιά. Οι γεύσεις του παντρεύουν άψογα το ελληνικό με το αμερικάνικο στοιχείο, κάνοντας σας να κάνετε στέκι το μοναδικό Uniqko. (Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, Τ: 210453 7278, F/B: Uniqko Group)
  3. Παραμένοντας στις μακαρονάδες με θαλασσινά, την καλύτερη αστακομακαρονάδα θα βρείτε στο Ψαροκόκκαλο της Άννας. Αγνές πρώτες ύλες, αγάπη, μεράκι και φυσικά ψάρι βγαλμένο κατευθείαν από τον αφρό της θάλασσας στο πιάτο σας, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ξεχωριστό, στο είδος του αλλά και στις καρδιές μας! (Βίκτωρος Ουγκώ 10 & Τσακάλωφ, Αμφιάλη, Κερατσίνι, Τ:210-4323010 & 6981-885411, FΒ: Ψαροκοκκαλο της Αννας Ψαροταβερνα)
  4. Estabar- En Peiraiei: Εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης, μια ανάσα από το Δημαρχείο, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Πειραιά, θα γευτείτε τις καλύτερες μακαρονάδες που έχετε φάει ως τώρα. Εμείς ξεχωρίσαμε τη μακαρονάδα με παπαρδέλες, καπνιστό σολωμό, φινόκιο σβησμένα με ούζο και τη μακαρονάδα με rigatoni με τσορίτσο, μπρόκολο, φρέσκια τομάτα και τυρί πεκορίνο. Εγγυημένα, είναι ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει. (Δραγάτση 10, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Τ. 210 4137384, FB: Estabar – En Peiraiei www.estabar.gr)
  5. Σε έναν χώρο πραγματικά εξαιρετικό, με συνδυασμό ξύλου και μετάλλου, φανερά επηρεασμένο από την αισθητική και το design των ιστιοπλοϊκών και των σκαφών αναψυχής, το Casca ήρθε για να απογειώσει τα μεσημέρια σου. Εξαιρετική επιλογή για ραντεβού μετά τη δουλειά και φυσικά για νόστιμες μακαρονάδες. Διαλέξτε αυτή με τα φρέσκα τοματίνια και τη λευκή σάλτσα, για μία ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία. (Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς. T: 2104180184 FB: Casca)
  6. Darling the bar, the meeting point. Είναι το σημείο που θα συναντηθείτε για ένα διάλειμμα από γραφείο κι όχι αδίκως αφού η κουζίνα του είναι εθιστική. Επειδή μιλάμε για pasta, αξίζει να πάτε στο Darling απλά για να δοκιμάσετε τη μακαρονάδα με προσούτο, μανιτάρια, πάστα τρούφας και τυρί μετσοβόνε. (Ηρώων Πολυτεχνείου και Δραγάτση 8, Πειραιάς. Τ: 2104101410 FB: Darling – The Bar Instagram: darlingthebar) 

    Καλή σας όρεξη!