Κάθε καινούρια γνωριμία ξεκινάει με έντονα συναισθήματα ενθουσιασμού και χαράς, καθώς και με – μεγάλες- πολλές φορές προσδοκίες, ότι το αγόρι αυτό με το οποίο ετοιμάζεσαι να βγεις ραντεβού για πρώτη φορά, δεν θα είναι σαν όλους τους πρώην σου. Πάλι αυτό το γνώριμο συναίσθημα. Πάλι αυτό το σφίξιμο στο στομάχι, το άγχος και η προσμονή. Τι θα έλεγες να ρίξεις μία ματιά στις παρακάτω ιδέες; Φτιάξαμε μία λίστα από επιλογές, για να μην πάει τίποτα στραβά σε αυτό το πρώτο ραντεβού.

Γράφει η Μπαλτσιώτη Αγγελική

Αγαπάτε και οι δύο την περατζάδα δίπλα στη θάλασσα, με μόνη έγνοια ποιο θα είναι το επόμενο θέμα συζήτησης κι από που θα πάρετε χωνάκι παγωτό για το χέρι;

 

  • Η Αργυρώ είναι σίγουρη λύση. Καθημερινά φτιάχνουν οι ίδιοι το παγωτό από φρέσκο γάλα, στο εργαστήριο τους και έχει άρωμα Ιταλίας. Αν κουραστείτε από τη βόλτα σας, μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας, στα τραπεζάκια που βγάζει στην πλατεία. (Αγγ. Μεταξά 7-9, Πειραιάς. Τ: 2104111212, F/B: Αργυρώ Πασαλιμάνι)
  • Θέλετε πρωτότυπες γεύσεις παγωτού ή προτιμάτε παγωτό χωρίς ζάχαρη; Τότε προτιμείστε, το Casa del Gelato. Για παγωτό με Stevia και λαχταριστό παγωτό μπουγάτσα (!), ναι καλά διαβάσατε, κάντε μία στάση. Μπορείτε να βρείτε και ολόφρεσκά γλυκά όπως Apple Crumble για να τα πάρετε πακέτο και να συνεχίσετε τη βόλτα σας. (Ακτή Μουτσοπούλου 9Α,Πασαλιμάνι. Τ: 2104138595, FB: Casa Del Gelato)
  • Το ραντεβού σας θα γίνει στον Κορυδαλλό, αλλά η διάθεση για παγωτό παραμένει; Συστήνουμε το Iter del Gusto, που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο. Αυθεντικό, ιταλικό παγωτό από φρέσκο γάλα, θα σας ξετρελάνει και θα προσθέσει στο ραντεβού σας μία σοκολατένια ή φραουλένια γεύση. (Κορυδαλλός, Πλ Ελευθερίας, Δ. Διαμαντίδη 5, Τ:2104977614, FB: Iter del Gusto Gelateria Korydallos, Instagram: iterdelgusto)
  • Προτιμάτε, παραδοσιακό γλυκοπωλείο και το ραντεβού σας να είναι παραμυθένιο με χρώματα κι αρώματα; Στην καρδιά του Κορυδαλλού, ιδανικό μέρος για πρώτο ραντεβού είναι η αυλή της Τσαγιέρας. Σε αυτή τη ρουστίκ αυλή, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο cheesecake και banoffee και να συνοδεύσετε με δροσερή σπιτική λεμονάδα. (Παύλου Μελά 44, Κορυδαλλός. Τ: 2114078403, FB: Τσαγιέρα, Instagram: tsagiera)
  • Αν κατηφορήσετε λίγο, θα βρείτε το Στολίδι με πολύχρωμες καρέκλες, λουλουδάτη διακόσμηση, ότι πρέπει για πρώτο ραντεβού. Ολόφρεσκα pancakes και φρεσκοψημένες βάφλες περιμένουν εσένα και το -ελπίζουμε- μελλοντικό ταίρι σου, να σας φτιάξουν την ημέρα. (Γκιώνας 2Α, Κερατσίνι. Τ: 2114051340 FB: Στολίδι Καφέ)                                                                                                  
  • Αν προτιμάς, στο πρώτο ραντεβού το παρεϊστικο κλίμα, συνοδεία μεζέδων και κρασιού, τότε κλείσει τραπέζι στο Κεχριμπάρι και θα μας ευγνωμονείς. Με σκηνικό που παραπέμπει στον παλιό Πειραιά και με μοναδικό στόχο οι πελάτες να απολαύσουν νόστιμους μεζέδες και καλή διαχρονική μουσική, αποτελεί μονόδρομο για το ραντεβού σας. Highlight του μαγαζιού είναι η κρητική τσικουδιά και φυσικά τα ελληνικά κρασιά που διαθέτει! Θα το καταλάβετε αμέσως άλλωστε, αφού όλοι τα προτιμούν και μάλιστα σε «γενναίες» ποσότητες! (Αμισού 3, Αμφιάλη, Πειραιάς. Τ: 2104009166 FB: Κεχριμπάρι Μεζεδοπωλείον Instagram: Κεχριμπάρι Μεζεδοπωλείον)
  • Βέβαια επειδή καλοκαίρι είναι, μερικοί προτιμούν ουζάκι και ψαράκι και δεν τους αδικούμε, θα βρουν τον ιδανικό προορισμό για το πρώτο ραντεβού σε μία καθαροαίμη ψαροταβέρνα στο Κερατσίνι. Κλείσε τραπέζι στο Ψαροκόκκαλο της Άννας για φρέσκο ψαράκι και νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες και σίγουρα τα επόμενα ραντεβού σας θα καταλήγουν εκεί. (Βίκτωρος Ουγκώ 10 & Τσακάλωφ, Αμφιάλη, Κερατσίνι, Τ:210-4323010 & 6981-885411, FΒ: Ψαροκοκκαλο της Αννας Ψαροταβερνα)
  • Darling: Αν και δεν πρόκειται για καθαροαίμο εστιατόριο, ωστόσο μπορείτε να απολαύσετε πιάτα που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας και να τα συνοδέψετε με κρασί από τον πλούσιο κατάλογό του. Εμείς βέβαια προτείνουμε καπνιστό κότσι από γουρουνάκια γάλακτος με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα μανταρινιού. (Ηρώων Πολυτεχνείου και Δραγάτση 8, Πειραιάς. Τ: 2104101410 FB: Darling – The Bar Instagram: darlingthebar)
  • Θέλεις να κάνεις έκπληξη στο ραντεβού σου και να δοκιμάσετε αυθεντική νεοϋρκέζικη κουζίνα που θα σας μείνει αξέχαστη; Τότε, ευθύς αμέσως για το Uniqko.Βρίσκεται στην καρδιά της Μαρίνας Ζέας, στην Ακτή Θεμιστοκλέους και θα το αγαπήσεις από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Με βασικό concept τη ΝεοΥορκέζικη κουζίνα και με fusion επιρροές υπό τον chef Νίκο Μαρίνο, το ραντεβού σας θα έχει αμερικάνικο αέρα. (Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, Τ: 210453 7278, F/B: Uniqko Group)
  • Πως αλλιώς θα μπορούσες να φανταστείς το πρώτο ραντεβού σου αν όχι σε ένα μέρος εμπνευσμένο από τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών; Το Shakespeare in Love κάνει κάθε ρομαντική ψυχή να νιώθει ένα ελαφρύ φτερούγισμα να τη γαργαλά. Μπορεί να φταίνε τα φρέσκα λουλούδια που το στολίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη, ή απλά το όνομα-σαφής αναφορά σε μια από τις πιο ρομαντικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ. (Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς. T: 2104131999 Mob: 6981211611 FB: S.i.L Shakespeare in Love Instagram: S.i.L_Shakespeare_in_Love)
  • Εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης, μια ανάσα από το Δημαρχείο, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Πειραιά διάλεξε το πρώτο σου ραντεβού να είναι στο Estabar, γιατί το καλοκαίρι επιβάλλει φαγητό, cocktail και νέους έρωτες. Όποια ώρα της ημέρας, αποφασίσεις να βγεις ραντεβού, το Estabar αποτελεί ιδανική επιλογή. (Δραγάτση 10, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Τ. 210 4137384, FB: Estabar – En Peiraiei www.estabar.gr)
  • Casca. Με θέα στο γαλάζιο του Σαρωνικού και τα κότερα της μαρίνας το Casca, υπόσχεται το πρώτο ραντεβού να γίνει δεύτερο, τρίτο και πολλά ακόμη. Το νέο, ολόφρεσκο καλοκαιρινό μενού, από τα χεράκια του βραβευμένου και αγαπημένου μας πλέον, Χρήστου Τζιέρα, αποτελείται από πολλές, διαφορετικές και δροσερές γεύσεις. (Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς. T: 2104180184 FB: Casca)
  • Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, της πίτσας, της μακαρονάδας, ευθύς αμέσως για την Italida. Σε κεντρικό σημείο του Πειραιά, με ατμόσφαιρα που μαγνητίζει, αποτελεί ιδανικό προορισμό αν θέλετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να το παίξετε γνώστης. Δοκιμάστε και μείνετε άφωνοι με τα μύδια σοτέ με μαραθόσπορο και τα φρέσκα ζυμαρικά mandila με πέστο από φουντούκι. (Φιλελλήνων 9, Πειραιάς. Τ:2104292005, FB: Italida, Instagram: Italida.gr)                                                                                                                       
    Έχουμε προβλέψει βέβαια και για όσους προτιμούν κάτι πιο κλασσικό για το πρώτο τους ραντεβού. Εκείνοι που διαλέγουν να βγουν πρώτο ραντεβού βράδυ, δεν τους αδικούμε. Υπάρχει έντονος ρομαντισμός στον καλοκαιρινό ουρανό της πόλης. Εμείς θέλουμε και πάλι να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην περίσταση.
  • Peaky Blinders. Με μουσικές από Leonard Cohen και David Bowie, αέρα από την εποχή των γκάνγκστερ και των συμμοριών, είναι το μπαρ, σημείο αναφοράς για πρώτο ραντεβού. Ταξιδέψτε στους ήχους της rock, της jazz, της soul, των blues, της swing αλλά και της funky-groove, απολαμβάνοντας καθαρά ποτά και cocktails και μαθαίνοντας ο ένας τον άλλον. (Υψηλαντου 174-176, Πειραιάς. Τ: 2104296602 FB: Peaky Blinders Pasalimani Instagram: Peakyblinderscafe)
  • Skybar. Με θέα το καθαρό ουρανό της πόλης και τα κότερα της μαρίνας, υπόσχεται να σας χαρίσει το καλύτερο σας ραντεβού. Πιάστε τραπεζάκι στο μπαλκόνι του και παραγγείλτε cocktails, αφού οι άνθρωποι είναι μάστερ του είδους. Ο κατάλογος διαθέτει περισσότερα από 20 cocktail και έτσι είναι βέβαιο πως θα βρείτε αυτό ακριβώς που σας ταιριάζει. (Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 210 4515074, FB: SKYbar Marina Zeas)
  • La Luna. Αν είσαι ο τύπος που θέλει στο πρώτο ραντεβού να χαζεύει το πρόσωπο ενδιαφέροντος του και τη θάλασσα, η λύση ακούει στο όνομα, La Luna. Ίσως το ωραιότερο μπαλκόνι της πόλης, με θέα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ποιοτικά, καθαρά ποτά! (Κουντουριώτου 73, Δραπετσώνα, Πειραιάς. Τ: 2104513216 FB: La Luna – See the view Instagram: La Luna – See the view)
  • El Chapo. Επειδή το πιθανότερο είναι το ραντεβού σας να συνεχίσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αν είστε και οι δύο τύποι της δυνατής μουσικής κι έχετε διάθεση για clubbing, κατηφορείστε προς την ένδοξη Τρούμπα και καταλήξτε στο καλύτερο κατά τη γνώμη μας bar-club, El Chapo. Σίγουρα θα πετύχετε κάποιο από τα επιτυχημένα πάρτι που διοργανώνονται συχνά. (Φίλωνος 95, Πειραιάς (Τρούμπα), Τ: 2121056559 FB:El Chapo Cocktail Bar Instagram: El Chapo Bar)