Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά προτίθεται, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για το 2021/2022, να παρουσιάσει στις σκηνές του παραστάσεις χορού επιχορηγούμενες από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Καλούνται, ομάδες και συμπράξεις νέων δημιουργών να υποβάλουν τις προτάσεις τους με νέα πρωτότυπα έργα χορευτικής έκφρασης, χορογραφίας, κίνησης και κινησιολογίας. Το ΔΘΠ ευελπιστεί να λειτουργήσει ως πυρήνας ανάδειξης νέων φωνών στο συγχρονο ελληνικό χορό, που να αφορούν τόσο σε νέους τρόπους αφήγησης, σε νέες δραματουργίες όσο και σε νέες μεθοδολογίες παραγωγής του συμβάντος και παρουσίασης του σώματος (συλλογική δραματουργία, site-specific, πολυφωνικές-ραψωδιακές “γραφές”, υβριδικά έργα, αυτοσχεδιασμός, κ.ο.κ.).

-Η πρόσκληση αφορά σε παραστάσεις χορού που θα έχουν εξασφαλίσει επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ

-Οι επιλεχθείσες προτάσεις θα παρουσιαστούν τον μήνα Σεπτέμβριο του 2021

-Τα έργα θα πρέπει να είναι πρεμιέρες

-Οι συμμετέχοντες/ουσες οφείλουν να ακολουθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο

Το ΔΘΠ θα παρέχει υποστήριξη και εξοπλισμό. Οι αναλυτικοί όροι συνεργασίας θα συζητηθούν διεξοδικά με τους συντελεστές των προτάσεων που θα προκριθούν.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος: έως 14 Ιουνίου 2021

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να αποστείλουν σε ένα ενιαίο αρχείο pdf τα παρακάτω, με απλή επισύναψη στο email είτε παραπέμποντας σε σχετικό link στο google drive:

-Περίληψη πρότασης

-Αναλυτική περιγραφή της πρότασης

-Τεχνικές απαιτήσεις –χαρακτηριστικά

-Συντελεστές (βιογραφικά σημειώματα)

-Στοιχεία Επικοινωνίας

-Οποιοδήποτε άλλο συμπληρωματικό στοιχείο κρίνουν πως θα βοηθήσει την πιο ολοκληρωμένη επισκόπηση της πρότασης