Ο 73χρονος Danny Trejo, γνωστός και ως Machete, μας έχει κάψει το μυαλό με τις ταινίες που έχει παίξει κατά καιρούς και αποτελεί έναν από τους πιο κακούς τύπους της μεγάλης οθόνης.

Περνώντας κι αυτός από διάφορα δύσκολα στάδια, όπως του εθισμού στα ναρκωτικά και της παραβατικής του συμπεριφοράς σε νεαρή ηλικία, λίγοι γνωρίζουν πως ήταν πρωταθλητής στο μποξ.

Ξόδεψε 11 χρόνια στην φυλακή για ένοπλη ληστεία και διακίνηση αλλά ο χρόνος του εκεί ήταν εποικοδομητικός καθώς έμαθε πυγμαχία και κατάφερε να κερδίσει τίτλους στην lightweight και welterweight κατηγορία.

Ο Μachete κατά καιρούς συμβουλεύει μέσω των social media πως κάποιος μπορεί να είναι σε καλή φυσική κατάσταση μέσα και έξω από την φυλακή. Εκτός λοιπόν από τον πάγκο που χρησιμοποιούσε συχνά στην φυλακή γιατί ήταν ένα από τα ελάχιστα διαθέσιμα όργανα, είχε και έναν σάκο που δούλευε την πυγμαχία του.

Με αυτά και το μονόζυγο που ήταν οι αγαπημένες του ασκήσεις κατάφερε να γίνει πρωταθλητής υπό την καθοδήγηση του θείου του. Τα πρώτα βήματα τα έκανε οκτώ ετών όταν ο θείος του ήταν 13!

Κατάφερε να τον στηρίξει στα δύσκολα χρόνια της φυλακής και να γίνει μετά ο Danny ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο που έπαιξε σε πολλές ταινίες. Μάλιστα σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Trejo υποστηρίζει πως οι ΜΜΑ δημιουργήθηκαν στην φυλακή, και όταν εκείνος ήταν μέσα, έβλεπε αγώνες πίσω από τα σίδερα, σε αρένες παράνομες που έστηναν οι δεσμοφύλακες!

Τον πρώτο ρόλο τον πήρε χάρη σε ένα άτομο που του πούλαγε ναρκωτικά και τον βοήθησε να γνωρίσει σημαντικούς ανθρώπους του Χόλιγουντ! Αργότερα ανέλαβε πολλούς τέτοιους ρόλους αφού τα δύσκολα χρόνια που κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας τον έκαναν να μπει στο πετσί του ρόλου.

Το παρουσιαστικό του και τα δεκάδες tattoo του, του έδωσαν το πρώτο του ρόλο. Φυσικά έκανε τον κακό. Μετράει ήδη 40 χρόνια καριέρας, οι ταινίες του είναι χιλιάδες.

Και φυσικά δεν ξεχνάει τα παιδικά του χρόνια, και βοηθάει φτωχές οικογένειες στη γενέτειρά του, δίνοντας χρήματα για επανένταξη νεαρών φυλακισμένων.