Προσωπικά όποτε βλέπω ότι πρωταγωνιστεί σε ταινία η Noomi Rapace, θα τη δω και ας το μετανιώσω. Της το χρωστάμε από την εκπληκτική ερμηνεία της στο Κορίτσι με το Τατουάζ και το What Happened to Monday. Τώρα επανέρχεται στις οθόνες μας μέσω του Netflix με το Μαύρο Καβούρι που πολλοί έσπευσαν να πουν ότι μοιάζει με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η ταίνια αφορά μια μητέρα που πρέπει να φέρει σε πέρας μια στρατιωτική αποστολή, για να ξαναδεί την κόρη της. Είναι μια ταινία δράσης που αν δεν είχε κάποια σκηνοθετικά τρικ θα βαριόσασταν μέχρι το τέλος.

Όμως κάποιες ανατροπές περίπου στα μισά της ταινίας δίνουν ένα φιλί ζωής στη ταινία και τη παρακολουθείς μέχρι το τέλος.

Στο μέλλον λοιπόν σε μια χώρα εισβάλλει κάποιος και ξεκινάει πόλεμος. Οι κάτοικοι της χώρας αναγκάζονται να κρυφτούν και να περάσουν στην αντίσταση. Ο εχθρός δεν κατανομάζεται ούτε αποκτά εθνικότητα. Μάλλον ο σκηνοθέτης θέλει να περάσει το μήνυμα ότι κάθε χώρα είναι ικανή για το χειρότερο, όπως και απέδειξε η ίδια η ζωή.

Η ταινία έχει φτάσει στην κορυφή πολλών χωρών αφού όλοι την βλέπουν σαν μια ταινία που μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Φυσικά ο σκηνοθέτης δεν είχε κάτι τέτοιο στο μυαλό του, αλλά είδατε πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά;