Ναι θα ακούσετε ότι πήρε όσκαρ ενώ είναι αντιγραφή από τη γαλλική ταινία ”LA FAMILLE BELLIER”, ναι πολλοί θα μείνουν στην αδικία προς το αριστούργημα από τη Γαλλία, αλλά είναι από τις λίγες φορές που η αμερικάνικη ταινία είναι πολύ καλύτερη από την ευρωπαική.

Η απολαυστική ταινία Coda είναι ότι καλύτερο βγήκε από αμερικανικό στούντιο το τελευταιό καιρό και η ανωτερότητά της βασίζεται αποκλειστικά στους ηθοποιούς της.

Ένα καστ που δεν κόστισε εκατομμύρια, αλλά έλαμψε στην μεγάλη οθόνη, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό και αρκετά δάκρυα στο τέλος, το κοινό.

Η ιστορία της ταινίας αφορά μια οικογένεια κωφών που το ένα τους παιδί μπορεί και ακούει. Ουσιαστικά είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικούς κόσμους, γνωρίζοντας τα προβλήματα που έχουν και οι δύο.

Η κόρη λοιπόν στα 17 της αποφασίζει να ακολουθήσει τη μεγάλη της αγάπη το τραγούδι. Κάτι οξύμωρο από μόνο του, αφού οι γονείς της δεν έχουν ακούσει ποτέ κάποιο τραγούδι.

Η Εμίλια Τζόουνς που υποδύεται τη Ρούμπι, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, ξεχνάς ότι βλέπεις ταινία, έχει φωνάρα, και ένα βλέμμα διαπεραστικό που όταν δεν μιλάει κάνει μεγαλύτερο θόρυβο, από ότι με τα λόγια της.

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί που παίζουν την οικογένεια της είναι πραγματικά κωφοί, είναι απίστευτοι, δεν υπερβάλλω και το μόνο μειονέκτημα στη ταινία είναι ότι δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιος παίζει καλύτερα.

Θυμηθείτε με στη σκηνή όπου η Ρούμπι τραγουδάει και στο κοινό βρίσκονται οι γονείς. 

Χαρτομάντηλα, ένα ποτό, τα απαραίτητα σνακ και ετοιμαστείτε να ταξιδεψετε σε ένα κόσμο που μοιάζει διαφορετικός, αλλά δεν είναι και τόσο τελικά.

Από τις λίγες ταινίες που στο τέλος σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο…