Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο περισσότερο θα ασχολούνται ο κόσμος με τη ζυγαριά, τα κιλά του αλλά και την κατάσταση του κορμιού τους. Μελετητές από τη Mayo Clinic στις ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Cardiology, θα δώσει άλλον ένα καλό λόγο για να κοιμηθείτε νωρίς σήμερα.

Η έρευνα μελέτησε άνδρες και γυναίκες νεαρής ηλικίας, μέχρι 39 ετών, με διαφορετικές συνήθειες στον ύπνο.Χώρισε τους εθελοντές σε αυτούς που κοιμούνται 4 ώρες και αυτούς που κοιμούνται περισσότερο από 7 ώρες.Βρήκαν λοιπόν ότι αυτοί που κοιμήθηκαν 4 ώρες σε σχέση με αυτούς που τους επισκέφθηκε ο Μορφέας για 9 ώρες πήραν περισσότερες θερμίδες, και περισσότερο κοιλιακό λίπος.Ενώ θα περιμένε κανείς ότι εφόσον είναι ξύπνιοι θα έκαιγαν και περισσότερες θερμίδες, κάτι τέτοιο δεν καταγράφηκε.

Συμπερασματικά, η μελέτη αυτή κατέδειξε ότι ο περιορισμός ύπνου προάγει την υπερβολική πρόσληψη ενέργειας, χωρίς να μεταβάλλεται η ενεργειακή δαπάνη. 

Εκτός των νέων ευρημάτων, η έλλειψη ύπνου είναι υπεύθυνη για μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσει κάποιος κατάθλιψη και κάποια ψυχική διαταραχή, διαβήτη καθώς και μυικές ασθένειες.