Υπάρχει ένα σχολείο πρότυπο στο νησί της Τήνου, που κατάφερε να δώσει στους μαθητές της το μάθημα της οδικής παιδείας, με την κυκλοφοριακή πίστα πρότυπο που δημιούργησε, τοποθετώντας, μάλιστα διαθέτει και φωτεινό σηματοδότη!


Η δημιουργία κυκλοφοριακής πίστας εντός του σχολικού κτηρίου ήταν ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους της σχολικής κοινότητας και του Συλλόγου Γονέων.

«Μετατρέψαμε τον μακρύ διάδρομο του σχολείου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με διαγράμμιση, έναν κυκλικό κυκλοφοριακό κόμβο με λειτουργία φωτεινού σηματοδότη, διαβάσεις πεζών και διάφορες σημάνσεις οδικής κυκλοφορίας. Διαχωρίσαμε τη κεντρική σκάλα σε πλευρά ανάβασης από τη μια και κατάβασης από την άλλη υποχρεωτικά.

Αναθέσαμε σε μαθητές Ε-Στ τάξεων το ρόλο των Σχολικών Τροχονόμων για την αποτελεσματική επιτήρηση των κανόνων κυκλοφορίας και την επιβολή προστίμων(μαζέμα φύλλων,τακτοποιήση τάξης) στους παραβάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός point system στο δίπλωμα του κάθε μαθητή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη σωστή -και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ- διέλευση μαθητών, που έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής μας πραγματικότητας.»

Οι φωτογραφίες δίνουν μια εικόνα για την εκπληκτική πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και γονιών, ενώ τα χαμόγελα των μαθητών αποδεικνύουν πως όχι μόνο μαθαίνουν, αλλά παράλληλα το απολαμβάνουν!

Σύμφωνα με το tinostoday.gr