Ποια γυναίκα, από μικρή ακόμα, δεν έχει ονειρευθεί τον εαυτό της με νυφικό; Αλήθεια πείτε μου! Με μακριά και πλούσια ουρά, με ή χωρίς πέπλο, σε ρομαντικό ή σε παραμυθένιο στυλ; Κορίτσια ας μη γελιόμαστε, όλες μας έχουμε σκεφτεί πως θα θέλαμε να είναι για εκείνη την μαγική στιγμή του γάμου μας. Πόσο εύκολο είναι όμως, να το βρεις; Πολύ, όταν υπάρχει η ιδανική επιλογή του να σχεδιάσεις η ίδια το νυφικό σου! Η σχεδιάστρια, Ευγενία Αϊναλάκη, μας υποδέχθηκε στο atelier της, στον Πειραιά και μας έδωσε ενδιαφέρουσες και χρήσιμες απαντήσεις για όλες τις υποψήφιες νύφες!

Πως προέκυψε η ενασχόληση σας με το χώρο της μόδας και συγκεκριμένα με το bridal design; Από παιδί, όταν έβλεπα τη μητέρα μου που έφτιαχνε χειροποίητα αξεσουάρ και στέφανα γάμου. Έτσι και εγώ στα 6 μου, έφτιαξα την πρώτη μου δημιουργία για τη νυφική collection της. Στη συνέχεια μεγαλώνοντας με κέρδισε το σχέδιο και οι δημιουργίες με τα υφάσματα. Κάπως έτσι, λοιπόν, αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χώρο της μόδας και συγκεκριμένα με τη σχεδίαση και δημιουργία νυφικών. Ξεκίνησα το όνειρο μου παράλληλα με τις σπουδές μου στη σχολή μόδας Zer-Fam.

Από που αντλείτε έμπνευση; Από την ίδια την καθημερινότητα μου! Το μυστικό είναι η φαντασία και όταν υπάρχει αυτή, δημιουργείς. Κάθε δημιουργία είναι μοναδική και εκφράζει κάτι διαφορετικό. Επιλέγοντας τα υφάσματα της collection μου ή για μια tailor made δημιουργία κάθε φορά, η φαντασία μου τρέχει και τα χέρια μου εκτελούν!

Τι συμβουλή θα δίνατε σε μια μέλλουσα νύφη που μόλις ξεκίνησε το bridal shopping; Η επιλογή του νυφικού βασίζεται στην προσωπικότητα και το στιλ κάθε νύφης. Οπότε το νυφικό που θα επιλέξει ή θα δημιουργήσει θα πρέπει να την εκφράζει ώστε να είναι ο εαυτό της μέσα σε αυτό. Δεν χρειάζονται υπερβολές για να έχουμε την τέλεια εμφάνιση.

Πόσο επηρεάζει το μέρος όπου θα διεξαχθεί ο γάμος τον σχεδιασμό του νυφικού; Το concept του γάμου που επιλέγουμε, συμβαδίζει με την προσωπικότητα και το στιλ μας. Συνεπώς συνδέεται άμεσα με το νυφικό που θα επιλέξει η υποψήφια νύφη.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η Ελληνίδα νύφη; Κατά τη δική μου άποψη το λάθος είναι ότι επιλέγουν το νυφικό τους με λάθος κριτήρια. Οι περισσότερες νύφες επιλέγουν ένα νυφικό όχι επειδή τους ταιριάζει αλλά γιατί το βλέπουν συνεχώς στο διαδίκτυο και σε άλλες νύφες και τους αρέσει. Όπως είπα και παραπάνω η κάθε νύφη είναι ξεχωριστή και τα κυριότερα κριτήρια επιλογής του νυφικού είναι το στιλ και η προσωπικότητα της ίδιας!

Ποιες είναι οι φετινές νέες τάσεις στα νυφικά; Ανάλαφρα, ρομαντικά και με ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Τα υφάσματα είναι αέρινα και επιβλητικά, από τούλι, μουσελίνα, οργάντζα, ταφτά και δαντέλες, με λουλουδένια και γεωμετρικά ντεσέντ που γαρνίρονται από πέτρες και κρύσταλλα swarovski για όσες επιθυμούν την λάμψη. Φυσικά υπάρχουν και νύφες που επιλέγουν να μην ακολουθήσουν τις επικρατούσες τάσεις αλλά να δημιουργήσουν κάτι τελείως διαφορετικό .Γιατί την μόδα εμείς την καθορίζουμε!

Ευγενία Αϊναλάκη- Fashion Designer,

Tailormade Wedding Dress& Haute Couture Dress, Handmade Wedding Accessories&Crowns

Personal Atelier: Βασιλέως Γεωργίου (Β) 59-61, 3ος όροφος, Τ: 2111826446, F/B: Eugenia Ainalaki, Instagram: eugeniaainalaki

www.eugeniaainalaki.gr