Στις 12 Δεκεμβρίου 1910, η 25χρονη σοσιαλιτέ Dorothy Arnold δεν εμφανίστηκε στο τραπέζι της οικογένειάς της αφού έφυγε από το σπίτι για να πάει βόλτα και για ψώνια στην αγορά.

Η εξέχουσα οικογένεια εισαγωγέων, φοβούμενη το σκάνδαλο, καθυστέρησε να επικοινωνήσει με τις αρχές για 6 εβδομάδες, και προσέλαβε έναν ιδιωτικό ερευνητή για να βρει την εξαφανισμένη κόρη τους.

Ούτε ο ερευνητής, ούτε η αστυνομία κατάφεραν ποτέ να σώσουν τη νεαρή και να την επιστρέψουν στο σπίτι. Η υπόθεση έγινε ένα πανεθνικό φαινόμενο των μέσων ενημέρωσης, γεμάτη από ψευδείς θεάσεις και απατεώνες που ισχυρίζονταν πως είχαν δει την κόρη τους.

Οι θεωρίες για την εξαφάνιση της κυκλοφορούν εδώ και έναν αιώνα. Η πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι έφυγε κρυφά με τον μηχανικό George Griscom Jr., έναν μνηστήρα που η οικογένειά της αποδοκίμαζε λόγω του παθητικού και ασυνεπούς χαρακτήρα του.

Περαιτέρω έρευνα δείχνει τις πιθανότητες μιας θανατηφόρας έκτρωσης, απαγωγής και δολοφονίας ή αυτοκτονίας, καθώς η ίδια ήταν γνωστό ότι βρισκόταν σε κατάθλιψη για την αποτυχία της να ξεκινήσει μια συγγραφική καριέρα, μια πορεία που επίσης δεν υποστήριξε η οικογένειά της.

Θα μπορούσε να είχε σκάσει και να δημοσιεύσει το έργο της με ψευδώνυμο μέχρι τον θάνατό της; Το 2019, το δημοφιλές κανάλι στο YouTube BuzzFeed Unsolved αφιέρωσε ένα επεισόδιο στην αποκρυπτογράφηση αυτής της υπόθεσης. Τα αποτελέσματά τους ήταν επίσης ασαφή.