Ηλίας Παπαθωμάς

Ιδιοκτήτης Acibara

Πως προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του ACIBARA;

Η διαμονή μου στην Ινδονησία ήταν κάτι που με επηρέασε πολύ. Δοκιμάζοντας καφέ από μία χώρα που είναι αδιαμφισβήτητα πρωταγωνίστρια στην παγκόσμια σκηνή του καφέ ως παραγωγός, γεύτηκα τη διαφορά ανάμεσα στον καφέ arabica και robusta και εκεί κατάλαβα ότι στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό robusta, που θεωρείται κατώτερης ποιότητας.

Τι ήταν αυτό που δεν βρίσκατε στα άλλα street cafe και το υιοθετήσατε στο δικό σας κατάστημα;

Ποιοτικά χαρμάνια 100% arabica και κυρίως από Ινδονησία, τα οποία θεωρούνται και πιο εύγευστα.

Τι χαρμάνια καφέ χρησιμοποιείτε και με ποια κριτήρια τα επιλέξατε;

  • BLEND (100% arabica) Latin America (chocolate peanuts caramel)
  • Bali Indonesia, single origin Kintamani highland (100% arabica molasses orange cloves)

Organic farmed wet processed medium roasted low acidity strong caffeine experience

  • Decaf 100% arabica (pepper nuts cocoa powder)

Organic mountain water processed with no chemicals

  • GUEST COFFE CHRISTMAS LIMITED 100% arabica South America blend, wild cherry dark chocolate warm spices

Είναι προτεραιότητα των πελατών ο καλός καφές; Οι πελάτες έχουν γευστικές απαιτήσεις στο φλιτζάνι τους;

Σε γενικές γραμμές το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν επιζητά την ποιότητα στον καφέ. Έχουν μάθει σε έναν τύπο robustas, έναν πολύ ξινό βαρύ καφέ, πικρό και με πολύ καφεΐνη δηλαδή.  Πιστεύουν πως ο καλός καφές είναι αυτός που κρατάει πιο πολύ στο ποτήρι, κάτι που είναι πολύ λάθος αφού ο καφές γενικά πρέπει να πίνεται σε 20 λεπτά περίπου όταν είναι κρύος και σε 3 ο espresso, αφού από αυτόν τον χρόνο και έπειτα πίνουν μόνο τοξίνες.

Στο ACIBARA τι άλλο μπορούμε να βρούμε εκτός από ποιοτικό καφέ;

Πάνω από δέκα είδη σοκολάτας, ποικιλίες σε τσάι, γλυκά συνοδευτικά του καφέ και ένα ειδικό ψωμοειδές (bagel), το οποίο γευστικά ταιριάζει πάρα πολύ σε εκείνα τα αυθεντικά της Αμερικής, σε αλμυρό αλλά και γλυκό.

Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει στον χώρο των street cafe;

Να κάνει προσεκτική μελέτη όταν θα επιλέξει την τοποθεσία, να έχει πίστη στον εαυτό του και να δράσει όσο πιο γρήγορα μπορεί στα πάντα…

Θα σας ενδιέφερε κάποια στιγμή να αναπτυχθείτε σε επίπεδο franchise;

Δεν θα το ήθελα, μιας και πιστεύω ότι έτσι χάνεται ο χαρακτήρας και επίσης, είναι δύσκολο να ελέγξω την ποιότητα του καφέ. Για ένα δεύτερο κατάστημα ίσως… αλλά ως εκεί.


Ηρώων Πολυτεχνείου 18, Πειραιάς Τ:2104138326 

Facebook: Acibara.gr

Instagram: Acibara