Μια γυναίκα από το Οχάιο πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που τις προκαλεί ταχεία γήρανση, μάλιστα η περίπτωση της θεωρείται ότι μπορεί να τύχει μόνο μια στα 50 εκατομμύρια αν και από την ίδια ασθένεια έπασχε και ο αδελφός της.

Η Tiffany Wedekind, 41 ετών, διαγνώστηκε με progeria όταν ήταν 20. Ο αδελφός της, Τσαντ, ο οποίος επίσης διαγνώστηκε με την ασθένεια πέθανε από επιπλοκές της νόσου πριν από επτά χρόνια.

Μάλιστα η περίπτωση της Tiffany είναι μοναδική στον κόσμο καθώς τα παιδιά με progeria διαγιγνώσκονται συνήθως στα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους και τείνουν να μην ζουν από μετά την εφηβεία. Η ίδια υποφέρει από φθορά των δοντιών, απώλεια μαλλιών και καρδιακά προβλήματα λόγω της ασθένειας ενώ έχει ύψος μόλις 1,37 και ζυγίζει 26kg κιλά.

Όμως η Tiffany δεν αφήνει την ασθένεια της να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ζει, αφού κάνει γιόγκα και ότι δραστηριότητα θέλει ενώ παράλληλα έχει μια επιχείρηση καθαρισμού και άλλη μια παραγωγής κεριών.

«Δεν αφήνω τη νόσο μου να με καθορίζει, δεν είναι αυτό που είμαι – απλά τυχαίνει να το έχω. Όταν ο αδελφός μου πέθανε, πραγματικά άνοιξαν τα μάτια μου για το πως μπορεί να είναι η υπόλοιπη ζωή μου».