Μαρία Μπεθάνη παρουσιάζει το album «Γιατί Να Φοβόμαστε», το οποίο περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια σε στίχους και μουσική της ίδιας. Την ενορχήστρωση και την επιμέλεια της παραγωγής υπογράφει ο Γιώργος Περού.

Η Μαρία Μπεθάνη έχει ήδη κυκλοφορήσει το single της «Ρέγκε Ρεμπέτισσα», ένα κομμάτι που είχε τη χαρά να παρουσιάσει πιο παλιά στην «Ταράτσα του Φοίβου» στα πλαίσια διαγωνισμού τραγουδοποιών. Το video της «Ρέγκε Ρεμπέτισσας» επιμελήθηκε η ίδια, όπως επίσης και το video του τραγουδιού «Μάνα» που κυκλοφόρησε αμέσως μετά.

Στο πρώτο lockdown η Μαρία έβγαλε το τραγούδι «Γιατί Να Φοβόμαστε», ομώνυμο του δίσκου. Το «Γιατί Να Φοβόμαστε» είναι ένα τραγούδι – ερώτηση με την απάντηση να έρχεται στον πιο κάτω στίχο: «Γιατί να φοβόμαστε-  αφού είμαστε μαζί».

Η κυκλοφορία του album συνοδεύεται με ένα ακόμη video για το single «Φλώροι». Με αυτόν τον δίσκο η Μαρία Mπεθάνη συστήνεται στο κοινό για να μοιραστεί ιστορίες πάθους, φόβων και ελευθερίας.

Συντελεστές

Ενορχήστρωση- Προγραμματισμός, Επιμέλεια παραγωγής: Γιώργος Περού
Κιθάρες, Μαντολίνο, Μελόντικα: Γιώργος Περού
Μπάσο: Κώστας Γιαννίρης, Βασίλης Νιτσάκης
Πιάνο: Έλενα Μαθιουδάκη
Τύμπανα, Κρουστά: Μανώλης Γιαννίκιος, Μιχάλης Μπακάλης, Νίκος Παπαβρανούσης
Ηχογράφηση, Μίξη, Mastering: Πάνος Τσεκούρας (Top Floor Studio)
Ηχογράφηση τυμπάνων, κρουστών: Ritual Studio και Λόλεκ
Χορωδία: Λίνα Ζηνά, Μαρία Μπεθάνη, Έλενα Μαθιουδάκη, Φαίη Τσιλιβή, ‘Iρις Nικολάου, Δημήτρης Αρκολάκης, Πάνος Τσεκούρας, Γιώργος Περού, Νίκος Στάικος, Πάνος Τσίρος, Ηλίας Βαμβακούσης, Άγγελος Πάνου

Κυκλοφορεί από την InRealTime Records.

Ο δίσκος περιέχει τα παρακάτω τραγούδια: «Όλοι βγαίνουμε», «Σταφίλοι», ”Αttend”, «Ανήκουμε», «Μάνα», «Γιατί να φοβόμαστε», «Ρέγκε Ρεμπέτισσα», «Πάθη», «Ικαριώτικο», «Φλώροι», «Προσευχή»

Η Μαρία Μπεθάνη είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και τραγουδοποιός. Γράφει κείμενα για παιδικές παραστάσεις, ποιήματα, μουσική για θέατρο και τραγούδια για μικρά και μεγάλα παιδιά.