Είναι πραγματικά απίστευτη η θλίψη από τον θάνατο του Γιάννη Μπεχράκη. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες φωτορεπόρτερ, όχι μόνο επειδή πήρε Πούλιτζερ με τη διάσημη φωτογραφία του με τους πρόσφυγες, αλλά γιατί τραβούσε φωτογραφίες με τα μάτια της ψυχής του. Κάθε φωτογραφία και ένα δυνατό συναίσθημα, κάθε κλικ και μια κατάθεση ψυχής.

Στην διάρκεια της καριέρας του κάλυψε πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς επίσης και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Ο Γιάννης Μπεχράκης ήταν ένας από τους καλύτερους φωτορεπόρτερ των τελευταίων ετών και βραβεύτηκε πολλές φορές για τη δουλειά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αναδείχθηκε καλύτερος φωτογράφος του 2015 για τη Guardian και το 2016 κέρδισε Πούλιτζερ για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε την προσφυγική κρίση.

Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στην Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο στα 58 του χρόνια. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή στα social media το βράδυ του Σαββάτου ο ξάδερφός του, σκορπίζοντας τη θλίψη στον δημοσιογραφικό, και όχι μόνο, κόσμο, αφού η δουλειά του είχε οικουμενικό χαρακτήρα. Ο προσωπικός του λογαριασμός στο Facebook έχει κατακλυστεί από δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης συναδέλφων, φίλων και οικείων προσώπων του προς στην οικογένειά του.

Παρακάτω θα δείτε μερικά απο τα γνωστά καρέ του φωτορεπόρτερ: