Η ιστορία μοιάζει να βγαλμένη από ταινία, όμως είναι αληθινή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από το γηπεδάκι του Ζωγράφου επελέγη στο υψηλότερο νούμερο (Νο 15) όπου έχει βρεθεί ποτέ έλληνας παίκτης στο ντραφτ του ΝΒΑ!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζει μια σύγχρονη εκδοχή ενός κλασικού παραμυθιού. Είναι το αγόρι που κατάφερε να ξεπεράσει τις κακουχίες, να αφήσει πίσω του μια ζωή στην ανέχεια και τις ελλείψεις και να κάνει πραγματικότητα αυτό για το οποίο ήταν προορισμένος. Στην μπασκετική καριέρα του Γιάννη όλα άρχισαν αργά, αλλά εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα. Ακούγοντας, μάλιστα, κανείς ιστορίες για τα παιδικά χρόνια του, δεν θα μπορούσε να διανοηθεί αυτήν την εξέλιξη.

  1. Έως την ηλικία των 18 ετών, ο Αντετοκούνμπο δεν είχε επίσημα έγγραφα και δεν ήταν πολίτης ούτε της Ελλάδας ούτε της Νιγηρίας.
  2. Ο Γιάννης και ο Θανάσης(ο αδερφός του), μέχρι και πριν από λίγο καιρό, ήταν μέλη μια πολύ φτωχής οικογένειας μεταναστών που ζούσε σε ένα διαμέρισμα στα Σεπόλια.
  3. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζαν, δεν είναι λίγες οι φορές που ο Γιάννης βρισκόταν στο πλευρό της μητέρας του πουλώντας CD, προσπαθώντας να κερδίσουν έστω μερικά χρήματα παραπάνω.
  4. Το μπάσκετ ήρθε στη ζωή του ενώ ήταν ήδη 13 ετών.
  5. Συμπαίκτες του στον Φιλαθλητικό θυμούνται πως ο Γιαννάκης αφενός ούτε τρίπλα να κάνει, αφετέρου κανένα σουτ δεν ήταν εύστοχο.
  6. O Γιάννης Αντετοκούμπο, ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο, όταν αποφάσισε να συμμετέχει στα ντράφτ του ΝΒΑ και να επιλεγεί τελικά στο νούμερο 15 της διαδικασίας από τους Μιλγουόκι Μπακς. Αυτή είναι η υψηλότερη θέση στη οποία έχει ποτέ επιλεγεί Έλληνας μπασκεμπολίστας.
  7. Σε 8 παιχνίδια με τη φανέλα των Μπακς στο ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούμπο, το «Greek Freak» όπως τον αποκαλούν οι Αμερικανοί -και όχι άδικα-, στα 18 του χρόνια και με ύψος 2,08 μ., έχει 14,3 μ.ό. λεπτών συμμετοχής, καθώς και 4,8 μ.ό. πόντων
  8. Ο Έλληνας σούπερ σταρ Γιάννης Αντετοκούνμπο, στα 24 του χρόνια, πήρε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο παίκτη στην Ανατολική Περιφέρεια και θα είναι ο αρχηγός της ομάδας του στο εφετινό All Star Game του NBA.
  9. Ο Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε 4.375.747 ψήφους, ενώ ο Τζέιμς είχε 4.620.809! Το πιο εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι ο Γιάννης σάρωσε στην ψηφοφορία των παικτών με 269, την ώρα που ο «King» είχε 174!
  10. Το συμβόλαιο του με την ομάδα των Μιλγουόκι θα του αποφέρει συνολικά περί τα 7.000.000 δολάρια μεικτές αποδοχές!