In the Kitchen with Valentina
Instagram: valentine_argiropoulou

Γαρίδες τυλιγμένες σε φύλλο καταϊφι με πικάντικη μαγιονέζα

Υλικά:

20 (περίπου) μεγάλες γαρίδες
¼ κιλού φύλλο καταϊφι
1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
¼ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
½ κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για το ντιπ μαγιονέζας:
300gr μαγιονέζα
4 κουτ. σούπας sriracha
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπςα λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση:

Για το ντιπ μαγιονέζας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, το ομογενοποιούμε και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τις γαρίδες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, το κεφάλι και το έντερο και κρατάμε μόνο τις ουρές.

Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε το σκόρδο, την μουστάρδα και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγη ώρα να μαριναριστούν.
Ανοίγουμε το φύλλο κατάϊφι σε λωρίδες, το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και σε αυτό τυλίγουμε το σώμα της γαρίδας.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις γαρίδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφού είναι έτοιμες τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι.
Σερβίρουμε με το ντιπάκι μαγιονέζας και καλή σας όρεξη!

Βαλεντίνα Αργυροπούλου
Σεφ