Με νέο αέρα το Δυτικό Λονδίνο χάρη στο ανανεωμένο και εντυπωσιακό κατάστημα της Luis Vuitton!


Μετά από έναν χρόνο εργασιών ανακαίνισης ο γαλλικός οίκος Luis Vuitton μας παρουσιάζει το νέο και εντυπωσιακό κατάστημα του στο New Bond Street, μια περιοχή του Δυτικού Λονδίνου με αρκετές πολυτελείς μπουτίκ!


Χάρη στον Αμερικανό αρχιτέκτονα Peter Marino το κατάστημα αναδιαμορφώθηκε με αρκετό χρώμα ενώ δεν περνά απαρατήρητο και το εσωτερικό του όπου κυριαρχούν ανοιχτόχρωμα φωτιστικά και έπιπλα ενώ τα έργα τέχνης της Tracy Emin και των Campana Brothers δίνουν μια άλλη νότα!


Συγκεκριμένα ο Marino τόνισε πως… «Συνεργάζομαι με τον οίκο Louis Vuitton από το 1994 και όσον αφορά το κομμάτι του σχεδιασμού έχουμε ξεφύγει αρκετά από το τυπικό καφέ ξύλο που χρησιμοποιούσαμε στις αρχές», αναφέρει ο Marino. «Η εξέλιξη αυτή προς κάτι πιο φωτεινό, πιο σαφές και τρόπον τινά πιο “χαρούμενο” είναι ξεκάθαρη».


«Αυτό που θέλαμε να κάνουμε από ογκομετρική άποψη ήταν να επεκτείνουμε τον υπάρχοντα χώρο. Ο λόγος γι’ αυτή μας την επιλογή οφείλεται στο ότι διαπιστώσαμε πως, όταν οι άνθρωποι εντυπωσιάζονται από αυτούς τους μεγάλους όγκους, τότε συνηθίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο μέσα στο κατάστημα», εξηγεί ο Marino.


«Οι όγκοι είναι τόσο τεράστιοι που πράγματι επιτρέπουν την αρμονική συμβίωση ανάμεσα στη μόδα και την τέχνη».


Στο ισόγειο του καταστήματος υπάρχει ένας τοίχος αφιερωμένος στη γυναικεία ένδυση ενώ κοσμείται από έναν πίνακα της Αμερικανίδας ζωγράφου Sarah Crowner που έχει καλυφθεί με μπλε, πορτοκαλί και φούξια σχήματα.Ενώ ο τοίχος αυτός βρίσκεται δίπλα στο neon γλυπτό της Tracey Emin, που έχει σχήμα καρδιάς και περιέχει τη φράση «love is what you want».


Πάνω στα τραπέζια με τη γυάλινη επιφάνεια χαζεύουμε διάφορα αξεσουάρ του οίκου, όπως τσάντες, ενώ στο πάτωμα οι χρωματισμοί των χαλιών κινούνται σε κόκκινο Βουργουνδίας και ανοιχτό κίτρινο.


Η διπλή ελικοειδής σκάλα, κατασκευασμένη από ξύλο βελανιδιάς, συνδέει τους δύο από τους τέσσερις ορόφους του καταστήματος. «Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη σκάλα ως ένα από τα “ευτυχή ατυχήματα” της μοίρας.

Δεδομένου ότι εξακολουθώ να σχεδιάζω στο χαρτί, κάποια στιγμή, ενώ το κρατούσα, το γύρισα και κάπως έτσι αποφάσισα να σχεδιάσω αυτές τις δύο σκάλες», προσθέτει ο Marino.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Peter Marino είναι ένας από τους πλέον γνωστούς αρχιτέκτονες που επιλέγουν τα πολυτελή brands για τον σχεδιασμό των χώρων τους στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ξεχωριστά καταστήματα για τους πελάτες τους.