Με βραβείο από την Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Κανών θα επιστρέψει η μικρού μήκους “Στο Θρόνο του Ξέρξη” της Εύης Καλογηροπούλου.

Η μικρού μήκους που βασίζεται στο τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη «Ανήκω σε Εμένα» διακρίθηκε στην Κρουαζέτ.

Συγκεκριμένα, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο Canal+ για μικρού μήκους ταινία του παράλληλου τμήματος, το ίδιο με το οποίο είχε βραβευθεί πέρσι ο Μανώλης Μαυρής για το φιλμ “Brutalia, Εργάσιμες Μέρες”. Το σενάριο του “Στο Θρόνο του Ξέρξη” υπογράφει ο Γιώργος Τελτζίδης το οποίο βασίζεται βασίζεται στο video art της Καλογηροπούλου “Ανήκω σε Εμένα”, που με τη σειρά του είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο τραγουδιστής, μάλιστα, πρωταγωνιστεί στην ταινία.

https://www.instagram.com/p/Cd_RqtGjSl1/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f9026eb7-4917-4e5a-afa9-3e5b7ce80658


Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη της ταινίας

“Ένας δυστοπικός χώρος εργασίας στο ναυπηγείο Περάματος. Η απαγόρευση της σωματικής επαφής έχει μετατρέψει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση σε μια σειρά από εξωκοσμικές προσομοιώσεις. Η καταστολή της αφής έχει αποξενώσει την επικοινωνία των εργαζομένων μεταμορφώνοντας το ναυπηγείο σε ένα φορτισμένο τοπίο αποξένωσης και καταπιεσμένου αισθησιασμού πέρα από στερεότυπες ετεροφυλικές επιθυμίες. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης παρακολούθησε τη συντριπτική ήττα του στόλου του από τον θρόνο του στις βραχώδεις κορυφές του όρους Αιγάλεω, στο σημερινό Πέραμα”