ΥΛΙKA 

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

300 γρ λευκή ζάχαρη 

300 γρ καρύδια ψίχα ψιλοκομμένα 

4 μεγάλα αυγά 

χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1/2 κ.γλυκού μαγειρική σόδα 

1/2 κ. γλυκού baking powder 

1/2 κλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

1 πρέζα αλάτι 

1 φασόλι βανίλιας 

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 

ΕΚΤEΛΕΣΗ 

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. 

Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Διαλύουμε την μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και έπειτα τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. 

Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, το αλάτι και την βανίλια. 

Σταδιακά και με χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει και το baking powder. 

Αφού ενσωματωθούνε όλα τα υλικά μας προσθέτουμε και την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170οC για περίπου 45 λεπτά. 

Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη. 

Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε το φλουρί πριν την κόψετε! 

Καλές γιορτές σε όλους!