Πέντε εντυπωσιακά προγράμματα φέρνει αυτό το Σαββατοκύριακο (4 και 5 Σεπτεμβρίου) το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας και προσκαλεί όσους είναι ή αισθάνονται νέοι να έρθουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας, όπως μόνο αυτό ξέρει!

Πρόκειται για Πειράματα, αλλά και Εργαστήρια Επιστήμης και Τεχνολογίας, που άλλοτε πραγματοποιούνται στους χώρους του και άλλοτε online, καλύπτοντας ανάλογα με την θεματολογία και το αντικείμενό τους διαφορετικές ηλικιακές ομάδες που ξεκινούν από τα 5 και φτάνουν ως τα 100 έτη. 

Επισκεφθείτε λοιπόν το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου! Πάρτε μέρος σε απλά αλλά εντυπωσιακά πειράματα και εργαστήρια και κατανοήστε τους νόμους της Επιστήμης με τον πιο απλό και απολαυστικό τρόπο! Άλλωστε η επιστήμη είναι παντού γύρω μας και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που σας περιμένουν στο Ίδρυμα Ευγενίδου είναι πολλά! 

Έχουμε και λέμε:


Για τους μικρούς μας φίλους 5-9 ετών

Μικροί Επιστήμονες – Ανακαλύπτω τον ήχο
Κατηγορία: Πειράματα – από κοντά 
Τι είναι ο ήχος; Πού ταξιδεύει γρηγορότερα; Μπορούμε να τον «δούμε»; Πώς μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικές νότες χρησιμοποιώντας πλαστικούς σωλήνες; Ελάτε να παρακολουθήσετε εντυπωσιακά πειράματα που σχετίζονται με τον ήχο, και να μας βοηθήσετε να… παίξουμε μία μελωδία! 
*Αγοράστε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας εδώ


Για τους μικρούς μας φίλους 8-12 ετών

«Ποδόσφαιρο με τον Marty» 
Κατηγορία: Εργαστήριο Ρομποτικής  – από κοντά 
Ποιες είναι οι αρχές που διέπουν τον επιστημονικό κλάδο της Ρομποτικής; Πώς λειτουργεί ο Marty και ποια είναι τα βασικά κομμάτια που τον απαρτίζουν; Προγραμμάτισε τον Marty, κάνε τον να περπατήσει, να κουνήσει τα χέρια του και να αλλάξει τις εκφράσεις του προσώπου του. Παίξε μπάλα, βάλε γκολ και χόρεψε τον χορό του πρωταθλητή!
*Απαραίτητη η κράτηση θέσης στo τηλέφωνo 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30


Κωδικός: Απόδραση
Κατηγορία: Εργαστήριο Ρομποτικής – από κοντά 
Κάθε πρόβλημα μπορεί να λυθεί, κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά. Κάνε τις σωστές κινήσεις, βρες το κλειδί και βγες από τον λαβύρινθο!
*Απαραίτητη η κράτηση θέσης στo τηλέφωνo 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30


Κωδικός: Εκτόξευση. Φτιάξε το δικό σου πυραυλάκι 
Κατηγορία: Εργαστήριο επιστήμης – από κοντά
Πώς εκτοξεύονται και προωθούνται οι πύραυλοι; Τι καύσιμα χρησιμοποιούν στο μακρύ τους ταξίδι; Γιατί οι πύραυλοι έχουν μύτη και πτερύγια; Έλα στο εργαστήριο και ανακάλυψε την επιστήμη πίσω από τους πυραύλους!
*Απαραίτητη η κράτηση θέσης στo τηλέφωνo 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30


Για μεγάλα «παιδιά», 12-100!

Πυραυλική Επιστήμη
Κατηγορία: Πειράματα για μικρούς και μεγάλους – από κοντά
Τι σχέση έχουν η μηχανή του Ήρωνα και το μπιλιάρδο με τους πυραύλους; Σε ποιους φυσικούς νόμους στηρίζεται η εκτόξευση και προώθησή τους; Τι καύσιμα χρησιμοποιούν οι πύραυλοι; Πώς από το μπαρούτι φτάσαμε στο υδρογόνο; Πώς πλοηγούνται οι πύραυλοι και τα διαστημικά τηλεσκόπια και πώς συνδέονται με την κίνηση της σβούρας; Μέσα από ζωντανά πειράματα κάνουμε ένα ταξίδι στο πεδίο της πυραυλικής επιστήμης!


*Αγοράστε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας εδώ