Μπορεί ακόμα να διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, αλλά ήδη κάθε γνήσιος travel lover βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης του ιδανικού προορισμού για τις φετινές γιορτές. Κι επειδή τα Χριστούγεννα είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζετε, ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσετε ένα πολυπόθητο ταξίδι στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε κάποια από τις πανέμορφες πόλεις της Ευρώπης, που ήδη έχουν «ντυθεί» γιορτινά και σας περιμένουν να τις εξερευνήσετε.

Παρακάτω, οι 6 must-visit ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες τα Χριστούγεννα έχουν έρθει από τώρα και αξίζει να επισκεφθείτε!

Λονδίνο

Μπορεί το Λονδίνο να φιγουράρει πάντοτε στους πιο must προορισμούς για κάθε στιγμή μέσα στον χρόνο, αλλά η αλήθεια είναι πως τα Χριστούγεννα μεταμορφώνεται και αυτή η εποχή φαντάζει ως η πιο ιδανική για να βρεθεί κανείς εκεί. Η Carnaby Street, το Hyde Park, η Winter Wonderland, αλλά και η παραμικρή στολισμένη γωνία θα σας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο γεμάτο λάμψη και μαγεία και θα σας κάνουν να νιώσετε και πάλι σαν παιδιά. Εάν βρεθείτε εκεί, ήδη θα συναντήσετε υπαίθριες ξύλινες pubs, πάγκους με διακοσμητικά και πολύχρωμα ζαχαρωτά και καταστήματα γεμάτα κόσμο για να προμηθευτείτε δώρα για τους αγαπημένους σας, ενώ για background θα έχετε μια γλυκιά, ultra festive μελωδία που θα απογειώσει την όλη εμπειρία σας.

Παρίσι

Το Παρίσι, η Πόλη του Φωτός, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν εδώ τη λίστα, καθώς αυτήν την εποχή φωτίζεται ακόμα και παραμικρή γειτονιά της! Ειδικά εάν συνηθίζετε να επιλέγετε πιο ρομαντικούς προορισμούς, τότε αυτός είναι ο πιο ιδανικός για εσάς, με την επικρατούσα ατμόσφαιρά του να σας κάνει να τον ερωτευτείτε και να μη θέλετε να τον εγκαταλείψετε. Από τον πύργο του Eifel μέχρι τη λεωφόρο Champs-Elysées που είναι ολόκληρη στολισμένη κατά μήκος της, το μόνο σίγουρα είναι πως το Παρίσι θα σας κλέψει την καρδιά και θα σας προσφέρει ίσως τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα της ζωής σας. Joyeux Noël!

Πράγα

Tο γοτθικό παραμύθι της Ευρώπης, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μεγαλοπρέπεια και ατελείωτη λάμψη, με την εκπληκτική αρχιτεκτονική του τόπου να προσφέρει ένα πραγματικά μαγευτικό σκηνικό για να απολαύσετε το αρωματικό ζεστό κρασί για το οποίο φημίζεται η πόλη της Τσεχίας και να χαθείτε στις στολισμένες και γεμάτες κόσμο γειτονιές. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας είναι από τις πιο διάσημες στην Ευρώπη, δίνοντάς σας την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις παραδόσεις, τις πολιτιστικές αξίες και τη νόστιμη κουζίνα αυτής της μεσαιωνικής ευρωπαϊκής χώρας. Η μεγαλύτερη, παλαιότερη και πιο εντυπωσιακή είναι αυτή που βρίσκεται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, στους πρόποδες της εκκλησίας της Παναγίας πριν από τον Týn. Εάν βρεθείτε εκεί για τις γιορτές, μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε!

Ρώμη

Η αιώνια πόλη είναι μια καλή αφορμή για να πείτε ένα τεράστιο «ναι» σε ένα -έστω και ολιγοήμερο- ταξίδι στη γειτονική Ιταλία. Το φωτισμένο Κολοσσαίο, οι επιβλητικές εκκλησίες, η θρυλική Via del Corso και η Piazza del Popolo συνθέτουν ένα υπέροχη σκηνικό που αξίζει να θαυμάσετε από κοντά και να γίνεται «ένα» με τη festive ατμόσφαιρα που επικρατεί. Όπου κι αν βρεθείτε, εύκολα θα διαπιστώσετε τον φινετσάτο τρόπο με τον οποίο κάθε χρόνο στολίζεται ολόκληρη η πρωτεύουσα, χαρίζοντας μια ανεπανάλιπτη ταξιδιωτική εμπειρία ακόμα και στους πιο απαιτητικούς travel lovers. Μπορεί η εορταστική περίοδος στη Ρώμη να ξεκινάει επίσημα στις 8 Δεκεμβρίου, αλλά ήδη οι ντόπιοι αρχίζουν να μπαίνουν στο πνεύμα εκείνων των ημερών, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε όλα να φωνάζουν… Χριστούγεννα!

Βιέννη

Μια πόλη ιδιαίτερα δημοφιλής στην περίοδο των γιορτών εξαιτίας των υπαίθριων φαντασμαγορικών αγορών της. Όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, η πλατεία του Δημαρχείου Rathausplatz θα μετατρέπεται σε μια μεγάλη αγορά με 140 ξύλινους πάγκους που πουλάνε μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα αντικείμενα και λιχουδιές. Σταδιακά, όλα τα πάρκα μεταμορφώνονται, καθώς χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια κρέμονται από τα δέντρα, ενώ ο αέρας μυρίζει το άρωμα του χριστουγεννιάτικου κρασιού Glögg, που σερβίρεται ζεστό. Το παραμύθι των Χριστουγέννων αποτυπώνεται σε μια πρωτεύουσα που συνδυάζει ιστορία και πολιτισμό, μοντέρνα τέχνη και παράδοση, γεύσεις και εικόνες του σήμερα και του χθες.

Βερολίνο

And last but not least, το Βερολίνο διεκδικεί επάξια μια θέση σε αυτήν εδώ την travel list με άρωμα Χριστουγέννων! Κόσμος που απολαμβάνει τις βόλτες του στις γειτονιές του κέντρου, οι πρώτες στολισμένες βιτρίνες που καλούν προκαλούν τους περαστικούς να ξεκινήσουν από τώρα τα εορταστικά δώρα και μια ονειρική ατμόσφαιρα να επικρατεί, κάνουν το Βερολίνο μια σίγουρη επιλογή για να ταξιδέψει κανείς αυτήν την περίοδο. Πέρα από τις αγορές που αξίζει να επισκεφθείτε, μην ξεχάσετε να βρεθείτε στους γεμάτους λαμπιόνια Βοτανικούς Κήπους, οι οποίοι θα σας δώσουν την αίσθηση πως είστε πρωταγωνιστές στο δικό σας παραμύθι!