Μία ημέρα γεμάτη κρασί και θάλασσα στην Αίγλη Ζαππείου, με δωρεάν είσοδο!

Μια μέρα στο Αιγαίο. Ήλιος, θάλασσα στα πόδια σου, και ένα τραπέζι γεμάτο νοστιμιά. Μυρωδάτη ντομάτα, φρέσκο ψάρι, τυρί από τον ντόπιο παραγωγό. Τι λείπει από την εικόνα; Ένα ωραίο, εμφιαλωμένο κρασί από τα αμπέλια του νησιού. Τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης είναι ήδη διάσημα στο εξωτερικό και για τη Σάμο λένε ότι έχει μερικούς από τους ωραιότερους οίνους του κόσμου. Μήπως ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε κι εμείς τα κρασιά της πατρίδας μας λίγο καλύτερα;

Τα κρασιά των νησιών του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου θα αγκυροβολήσουν στον όμορφο χώρο του Ζαππείου για να μας ταξιδέψουν σε δώδεκα διαφορετικούς αγαπημένους προορισμούς, μέσα από μια συλλογή ιδιαίτερων κρασιών.

Κρασιά από 12 νησιά και 30 οινοποιεία, κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες, δυνατά χαρτιά του αμπελώνα αυτής της χώρας θα βρίσκονται στη διάθεση του αθηναϊκού κοινού. Μάλιστα στην έκθεση θα συμμετέχουν οινοποιεία που σπάνια παρουσιάζουν την παραγωγή τους στην Αθήνα.

Την οινογνωσία θα πλαισιώσουν δύο παράλληλες εκδηλώσεις. Η πρώτη είναι ένα εργαστήριο για τα γλυκά κρασιά του Αιγαίου και η δεύτερη αφορά μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Κρασί και ψάρι” που θα μας διδάσκει αν τελικά μπορούν αρμονικά να ταιριάξουν διάφορες ποικιλίες κρασιών με ψάρια στο ίδιο τραπέζι.

Πότε;

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Διεξάγεται με ελεύθερη είσοδο, από τις 14:00 έως τις 20:00 για οινόφιλους και από τις 12:00 έως τις 14:00 μόνο για επαγγελματίες.

Που;

Στην Αίγλη Ζαππείου, στην Αθήνα!