Ο William Boyd σήμερα είναι 69 ετών. Είναι συγγραφέας, έχοντας γράψει μερικά μπεστ σέλερ μυθιστορήματα όπως το «Solo James Bond 007», «Το Γαλάζιο Απόγευμα» και «Η Απειλή». Εκτός αυτού, ο 69χρονος σήμερα Σκωτσέζος, ήταν πολύ στενός φίλος με τον David Bowie.

Κάποια στιγμή αφηγήθηκε ένα περιστατικό από μια συνάντηση των δυο τους στην Νέα Υόρκη. Λίγο πριν τα 60α γενέθλια του διάσημου καλλιτέχνη, ο Boyd τον περίμενε σε ένα πάρτι σε ένα ξενοδοχείο της πλούσιας συνοικίας Tribeca.

O Bowie στο κέντρο και ο Boyd στα αριστερά του. Πηγή:@theguardian.com

Τον είδε να κατεβαίνει από το ταξί και να πληρώνει τον οδηγό του. Τον χαιρέτησε μένοντας έκπληκτος που χρησιμοποιούσε τέτοιο μέσο μεταφοράς. Τότε τον ρώτησε αν είχε κάποιο πρόβλημα με την μετακίνηση του στην πόλη.

Του απάντησε μονολεκτικά «Καθόλου», και ύστερα πρόσθεσε ότι έμπαινε με ευχαρίστηση και σε τρένα και σε ταξί. «Απλά κουβαλάω μια από αυτές μαζί μου» είπε και έδειξε μια ελληνική εφημερίδα. Ο Boyd δεν κατάλαβε και ο Bowie του εξληγησε: «Όταν με βλέπουν σκέφτονται πως ‘Είναι σίγουρα ο David Bowie’. Αλλά μετά βλέπουν την ελληνική εφημερίδα και σκέφτονται πως μάλλον πρόκειται για κάποιον Έλληνα που του μοιάζει».

Ο Boyd την βρήκε εξαιρετική ιδέα. «Ήταν λαμπρή. Απλή και αποτελεσματική και ταυτόχρονα τόσο cool και γεμάτη στυλ» είχε πει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας το περιστατικό. Ήταν μια κίνηση τόσο David Bowie, εκκεντρική, έξυπνη και με μια ακόμα «μεταμφίεση». Δεν βγαίνουν τέτοιοι σταρ καθημερινά άλλωστε.