Ένα νέο κούρεμα αναμφίβολα πάντα φτιάχνει την διάθεσή μας. Έτσι και με αφορμή το 2023 που βρίσκεται προ των πυλών, ήρθε η ώρα για ανανέωση! Με την βοήθεια του Μάνου Πολυχρονίδη, hairstylist και ιδιοκτήτη του Chic Shock, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο εντυπωσιακά κουρέματα για τη νέα χρονιά, από το πιο κοντό έως το πιο μακρύ. 

Pixie cut

Το διάσημο pixie cut εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1950, με την Audrey Hepburn να πρωτοπορεί στη μεγάλη οθόνη. Μετά από αυτό έχουμε δει διαφορετικά στυλ, με το συγκεκριμένο κούρεμα να θεωρείται ένα από τα πιο περιζήτητα αυτή τη στιγμή, αφού δεν είναι μόνο ένα πρακτικό και stylish κόψιμο, αλλά εκφράζει επίσης την γυναικεία δυναμικότητα. 

Βob cut

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κούρεμα Bob είναι ένα από τα πιο δημοφιλή trends της στιγμής, γνωστό και ως σύμβολο του Girl Power. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το δοκιμάσετε, συμπεριλαμβανομένου του Italian bob και του French bob ή και με bangs ή layers. Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, σας προτείνουμε να επιλέξετε το πιο κλασικό καρέ κούρεμα, καθώς θα δημιουργήσει συμμετρία στο πρόσωπο και θα ενισχύσει τα χαρακτηριστικά σας.

Μακρύ straight cut

Το μακρύ, straight κούρεμα βρίσκεται στην ιστορία εδώ και πολύ καιρό και δεν θα περίμενε κανείς το αντίθετο, καθώς είναι ένα κούρεμα που προσαρμόζεται σε όλους τα σχήματα προσώπων και σε κάθε στυλ. Επιπλέον, αν έχετε επιλέξει να αφήνετε τα μαλλιά σας συμμετρικά, αυτό κάνει ευκολότερο το styling.

Medium καρέ

Αν δεν σας αρέσουν οι τολμηρές αλλαγές, το μεσαίο cut θα είναι το ιδανικό για εσάς. Δεν είναι πολύ μακριά ή πολύ κοντά, ενώ τα μαλλιά προσαρμόζονται ενδιάμεσα για να παρέχουν ισορροπία και πρακτικότητα. 

Carving

Τα layers είναι και θα είναι πάντα, το τέλειο movement για να δώσουμε στα μαλλιά μας. Το απλό γεγονός του παιχνιδιού με τα μήκη κάνει τα μαλλιά να κινούνται πιο αυθόρμητα και να έχουν πιο υγιή εμφάνιση. Αυτό το κόψιμο είναι τέλειο για στρογγυλά πρόσωπα επειδή είναι ασύμμετρο, και ακόμα κι έτσι, μπορεί να διαμορφωθεί με διαφορετικούς τρόπους. Συνιστούμε να έχετε layers λιγότερο κοντά, ώστε τα μαλλιά σας να είναι πιο εύκολα στο styling και για να μπορεί να πλαισιώνει το πρόσωπο.

Fringe cut 

Ο Prabal Gurung μας επιβεβαιώνει ότι τα messy μαλλιά, τα ρετρό, και το fringe είναι η νέα μόδα που έχει την προσοχή μας. Τα layers δεν είναι πλέον ο μόνος τρόπος να δοκιμάσετε τα bangs, γιατί αυτή η τάση μας καλεί να επιλέξουμε αυτό το στυλ την επόμενη φορά που θα θέλουμε να δώσουμε νέο αέρα στα μαλλιά μας. Σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα straight κούρεμα στα μαλλιά σας έτσι ώστε ο κύριος πρωταγωνιστής να είναι τα bangs. 

Μακρύ cut με αφέλειες

Ο συνδυασμός κλασικών cuts είναι μια τέλεια εναλλακτική για να καινοτομήσετε χωρίς να απομακρυνθείτε πολύ από πειραματισμούς. Το ίσιο και μακρύ κόψιμο, με κλασικά bangs, είναι ιδανικό για ένα στρογγυλό πρόσωπο, αφού αναδεικνύει τέλεια τα κύρια χαρακτηριστικά και τα μαλλιά σας όσο και το πρόσωπο σας. Είτε έχετε ίσια, σπαστά ή mixed μαλλιά, σας προτείνουμε να κάνετε αυτό το κούρεμα που είναι πρακτικό, εύκολο και εντελώς trendy.

Πλ. Σερφιώτου 11,Καλλίπολη, Πειραιάς. Τ: 210 4286555-6 

Facebook: Chic Shock | Κομμωτήριο Πειραιά 

Instagram: chicshock_piraeus_piraeus