O Morbius, ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Spider-Man, έρχεται στην οθόνη με πρωταγωνιστή τον Jared Leto, ενώ ο Sonic ετοίμασε ακόμα μια ταινία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Δυο ντοκιμαντέρ, ένα με τρισδιάστατο χορό και άλλο ένα για τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και μια ένα δράμα από τη Σερβία, συμπληρώνουν τις ταινίες αυτής της εβδομάδας. 

Morbius

του Ντάνιελ Εσπινόζα. Με τους Τζάρεντ Λίτο, Μάικλ Κίτον, Ματ Σμιθ, Αντρια Αρτζόνα, Τζάρεντ Χάρις, Αλ Μάντριγκαλ, Ταιρέζ Γκίμπσον.

Περιπέτεια 2022, ΗΠΑ 110’

Στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία από μια σπάνια αρρώστια του αίματος που απειλεί τη ζωή του, ο Δρ. Morbius επιχειρεί ένα απεγνωσμένο ρίσκο. Ενώ αρχικά φαντάζει ριζοσπαστική επιτυχία την ίδια στιγμή απελευθερώνει μια μυστική δύναμη μέσα του. Θα καταφέρει το καλό να νικήσει το κακό – ή ο Δρ Morbius θα υποκύψει στις πιο σκοτεινές τους επιθυμίες;

Sonic: Η Ταινία 2 (Sonic the Hedgehog 2)

του Τζεφ Φόουλερ. Με τους Τζέιμς Μάρσντεν, Μπεν Σβάρτζ, Τζιμ Κάρεϊ, Ιντρις Ελμπα.

Περιπέτεια 2022, ΗΠΑ – Ιαπωνία 122’

Αφού εγκαταστάθηκε στο Γκριν Χιλς, ο Sonic θέλει να αποδείξει πως είναι αληθινός ήρωας. Η ώρα να δοκιμαστεί φτάνει με την επιστροφή του Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ), ο οποίος αναζητάει, μαζί με τον νέο συνεργάτη του, τον Knuckles, ένα σμαράγδι με τη δύναμη να αφανίζει πολιτισμούς. Ο Sonic ξεκινάει μαζί με τον Tails ένα ταξίδι ανα την υφήλιο, προκειμένου να βρουν το σμαράγδι προτού πέσει στα λάθος χέρια.

Cunningham

της Αλα Κόβγκαν.

Ντοκιμαντέρ 2019, Γερμανία – Γαλλία – ΗΠΑ – Ην. Βασίλειο 95’

Μια 3D κινηματογραφική εμπειρία με εμβληματικές χορογραφίες, ένα επίκαιρο αφιέρωμα στον θρυλικό χορογράφο Μerce Cunningham (1919 – 2009), ο οποίος δημιούργησε καινοτόμες τεχνικές και εξύμνησε την κίνηση ως δήλωση του να είσαι άνθρωπος και να είσαι ζωντανός.

Ο Πατέρας (Otac)

του Σρνταν Γκολούμποβιτς. Με τους Γκόραν Μπογκντάν, Μπόρις Ισάκοβιτς, Νάντα Σάργκιν, Μίλικα Τζανέβσκι.

Δραματική 2020, Σερβία – Γαλλία – Γερμανία – Σλοβενία – Κροατία – Βοσνία και Ερζεγοβίνη 120’

Απολυμένος χωρίς αποζημίωση και ζώντας με την οικογένειά του κάτω από τα όρια της φτώχειας, ο Νίκολα μαθαίνει πως η γυναίκα του αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη. Κι ενώ εκείνη νοσηλεύεται, η Πρόνοια τον κρίνει ανίκανο ως πατέρα και στέλνει τα δύο παιδιά τους σε ανάδοχη οικογένεια. Τότε, αποφασίζει να πάει με τα πόδια μέχρι το Βελιγράδι για να συναντήσει τον αρμόδιο υπουργό.

Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ

του Θωμά Σίδερη.

Ντοκιμαντέρ 2022, Ελλάδα 75’

Στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ μέρος των Αρμενίων που ζουν στην υπό αμφισβήτηση περιοχή είναι πλέον υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά εδάφη τους, συχνά βάζοντας φωτιά στα σπίτια και την περιουσία τους, προκειμένου να μην τα παραδώσουν στους νικητές Αζέρους.