Το στρες δεν φαίνεται μόνο στην ψυχολογία μας αλλά και στο σώμα μας. Γρήγορη αναπνοή, αυξημένοι καρδιακοί παλμοί είναι ίσως τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του στρες. Ωστόσο υπάρχουν και φορές που το σώμα μας αντιδρά στο στρες με ασαφή τρόπο.

Τα τέσσερα παρακάτω συμπτώματα είναι μερικά από τα πιο παράξενα που προκαλεί το στρες:

Περισσότερη όρεξη για φαγητό

Αν έχουμε στρες, η επιθυμία για φαγητό είναι εντονότερη και πιο πολύ για πρόχειρο φαγητό και γλυκά. Είναι πολύ δύσκολο τις περισσότερες φορές να διαχωρίσουμε την λιγούρα από το στρες και την πραγματική πείνα.

Ζαλάδες ή τάσεις για λιποθυμία

Τα συγκεκριμένα συμπτώματα αναγνωρίζεται σαν ψυχοσωματικό, αν βέβαια έχουν αποκλειστεί οι βιολογικές αιτίες που μπορούν να τα προκαλέσουν. Για παράδειγμα η υπόταση και η απότομη πτώση στο σάκχαρο.

Πόνοι σε κάποια σημεία του σώματος

Ο πιο συνηθισμένος είναι ο πόνος στη μέση, ενώ συχνοί είναι οι πόνοι στην κοιλιά και οι μυϊκοί. Οι πόνοι αυτοί είναι ψυχοσωματικοί και εμφανίζονται χωρίς να έχει απαραίτητα προηγηθεί έντονη σωματική δραστηριότητα.

Μεταπτώσεις στη διάθεση και στα συναισθήματα

Μπορεί να προκαλέσει εναλλαγές διάφορων συναισθημάτων, όπως φόβος, λύπη, απογοήτευση και θυμό αλλά και όλων των συναισθημάτων. Αν έχουμε στρες, τα συναισθήματά μας δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα και θεωρούμε πως εμποδίζουν να συγκεντρωθούμε ή να σκεφτούμε καθαρά.