Το τοπικό πάχος ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.Όχι μόνο γυναίκες αλλά και άντρες, ανεξάρτητα από το βάρος του σώματός τους. Όταν το τοπικό πάχος παρά τη σωστήδιατροφή και την άσκηση επιμένει, κρίνεται απαραίτητη ησυνδρομή πιο αποτελεσματικών μεθόδων.Ο εφιάλτης του τοπικού πάχους εμφανίζεται κυρίως στηνπεριοχή της κοιλιάς. Σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικό συναντούμε στην περιφέρεια, στους μηρούς ή ακόμη και γύρωαπό τα χέρια.Οι θεραπείες κατά του τοπικού πάχους εστιάζουν στην διάλυση του λιπώδους ιστού στα σημεία που έχει αυτό συσσωρευτεί.

ΕΝΕΣΙΜΗ ΛΙΠΟΛΥΣΗ

Ένας νέος συνδυασμός φαρμακευτικών ουσιών, η φωσφατιδυλχολίνη (Phosphatidyl Choline), η οποία χρησιμοποιείται χρόνια για τη θεραπεία διαταραχών των λιπιδίων, σε συνδυασμό με δεσοξυχολικό νάτριο (Sodium Deoxycholate) σε διάφορες πυκνότητες, ανάλογα το πρόβλημα και την ανατομική περιοχή, έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα μας για τη θεραπεία του τοπικού πάχους. Δρα τοπικά και εστιακά στο πρόβλημα του τοπικού πάχους, εγχέεται με ειδική τεχνική απευθείας εντός του υποδόριου λιπώδους ιστού και είναι σχεδόν ανώδυνη. Μετά την εφαρμογή μπορεί να εμφανιστεί μια σχετική ερυθρότητα ή κάποιο ελαφρύ οίδημα τα οποία υποχωρούν πλήρως λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα του κάθε περιστατικού και τις αντιδράσεις του λιπώδους ιστού. Κατά μέσο όρο, υπολογίζονται 4-6 συνεδρίες ανά 30 μέρες.

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Πρόκειται για μια αποτελεσματική και αναίμακτη μέθοδο αντιμετώπισης τοπικού λίπους, με την οποία επιτυγχάνεται η μείωση του λιπώδους ιστού. Η θεραπεία στηρίζεται στην αντίδραση του λιπώδους ιστού σε συνθήκες παρατεταμένου και ισχυρού ψύχους. Τοποθετούνται κεφαλές που δημιουργούν υποπίεση και αναρροφούν την πάσχουσα περιοχή κατεβάζοντας την θερμοκρασία έως τους -10 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των λιποκυττάρων παθαίνει μόνιμη βλάβη με αποτέλεσμα να είναι ανενεργά ως λιποαποθήκες.

Τα κατεστραμμένα πλέον λιποκύτταρα απομακρύνονται μέσα από φυσικές διαδικασίες αποβολής άχρηστων ουσιών του ανθρώπινου οργανισμού. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 1 ώρα, είναι απολύτως ασφαλής , σε συνθήκες που επηρεάζουν μόνο το λίπος και όχι άλλους ιστούς ή ζωτικά όργανα , δεν υπάρχουν παρενέργειες εκτός από την εμφάνιση κοκκινίλας στην περιοχή που υποχωρεί στις επόμενες 2 ώρες. Η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται μία φορά ανά 1 έως 2 μήνες, και χρειάζονται από 2-4 εφαρμογές. Εφαρμόζεται στις εξής περιοχές: άνω και κάτω κοιλία, μηροί, βραχίονες και στην περιφέρεια.

Οι προαναφερόμενες θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους σε ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο που ο Γιατρός θα καθορίσει (ανάλογα το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε) για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ MD Ειδικός Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Μέλος της Αμερικάνικης (AAD) και Ευρωπαικής (EADV) Ακαδημίας Δερματολογίας Αφροδισιολογίας και της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (ASDS)

www.drkalogeropoulos.com

www.dermaestheticlinic.com